kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kanlı bayrağı yapan öğrenciler dün Kırşehir Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti.

MHP'li Şandır: Gül resmi çizsinler

Kırşehir'de Anadolu Öğretmen Lisesi ve Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği kanla yapılmış bayrak, tartışmalara neden oldu.

* MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır: "Türkiye bölgede lider ülke olma iddiasında ise kan üzerinden konuşmak bize yakışmaz. Yirmi beş yıllık terör belası Türkiye'de maalesef kanla büyüyen bir nesil yaratttı. Keşke terör olmasa, çocuklarımız kanla bayrak yapacaklarına gül resmi çizseler."

* Siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtazer Türköne: "Medeni bir toplumda, ileri, çağdaş bir toplumda kan ve kan üzerinden yapılan edebiyat hiçbir zaman yüceltilmez. Emre Aköz'ün önceki günkü yazısındaki görüşlere aynen katılıyorum."

* Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel: "Çocukların aklına bunun gelmesi, toplumsal akıl sağlığımızın vahim bir noktada olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan Genelkurmay Başkanı'nın 'Türk milleti işte budur' değerlendirmesi bir medeniyet kaybıdır. Türk milletinin varlığı kan dökerek gerçekleşecekse medeni devletler arasında yer almayı talep etme hakkımız yoktur."
Haberin fotoğrafları