kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mutluluğa giden yol, yemek masasından geçer

Genelde gözden kaçsa da bir evin yemek bölümü çok önemlidir. Doğru masa, sandalye ve bunlara uyumlu yemek takımları, aydınlatma ve boyayla bu bölümü en keyifli yerlerden biri haline getirebilirsiniz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mutluluğa giden yol, yemek masasından geçer
En keyifli anların geçtiği, dostların ağırlandığı yemek bölümünde kullanılan masa ve sandalyeler, seçilen boya rengi, aydınlatma, yemek takımı ve hatta aksesuvarlarla bir bütün olmalı. Yemek odalarında masa formu, masanın yerleştirileceği mekanın formuna paralel olarak seçilmeli, yerleşim yaparken de mekan ortalanmalıdır. Kare mekanlarda kare ve yuvarlak, yuvarlak mekanlarda yuvarlak, dikdörtgenimsi-kare mekanlarda oval, dikdörtgen mekanlarda ise dikdörtgen masa kullanmak en uygunu olacaktır. Yemek masası için net bölümlerin bırakılmadığı mekanlarda yuvarlak hatlı masa seçimleri daha uygun olur.

AYNA KULLANMAYIN
Masanın şekil ve boyut seçimi öncelikle odanın ölçülerine bağlıdır. Büfenin nereye yerleştirileceği ise odaya nereden girileceği ile belirlenir. Genelde en uygun yer kapının karşısındaki duvardır. Eğer seçim klasik tarzdan yana ise masanın formunun, tavanda bir yansıması olması; kartonpiyer ve asma tavan oyunlarıyla sağlanabilir. Ayrıca seçilen mobilya ne olursa olsun, hacimli ve tavandan sarkarak masa yüzeyine yaklaşan bir aydınlatma mutlaka olmalı. Yemek odasında ayna, sadece mekan çok darsa kullanılmalı. Bu durumda bile karşı tarafta göreceğiniz ikinci bir masa ile kendinizi restoranda gibi hissedebilirsiniz. Oysa, tek masanın verdiği özel hissi kaybetmemek gerek.
Haberin fotoğrafları