kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Osman ve Esin Yağmurdereli'nin çocukları yok.

Osman için dua ederken ağlamaya başlıyorum

22.12.2007
- Osman Yağmurdereli'nin hastalığını öğrendiğiniz zaman ilk ne düşündünüz?
- E.Y:
Hiç kabul etmedim, küçük bir şok geçirdim aslında. Hep şunu söylemişim. 'Benim kocam çok uzun yaşayacak, yaşayacak, yaşayacak...' Osman için dua ederken ağlamaya başlıyorum. Üç aydır gözyaşı tedavisi görüyorum. Kabullenemediğim bir şeyler var. Abim hastane mikrobundan pat diye gidiverdi, kaderin önüne geçilmiyor. Ama ben kendi kendime meditasyon öğrendim, kuantum, çekim enerjisi üzerine kitaplar okudum. Her şeyin daha iyi olacağına, önceki halinden daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Yeme düzenimize de artık daha dikkat ediyoruz.

- Politika stresli, yorucu bir iş değil mi? Özellikler de zor bir hastalıkla baş ederken?
- O.Y: Politika moralimi çok düzeltti. Bana iyi geldi. Herkes böyle bir şeyi hayal ederken sayın başbakanın beni arayıp "Osman seninle politika yapmak istiyoruz, beraber çalışır mıyız?" demesi beni çok sevindirdi. "Memnuniyetle sayın başbakanım," dedim, o benim hayatımda yeni bir sayfa açtı.
- E.Y: Anneler Günü'nde geldi teklif.

- Daha önce Anavatan Partisi için çok çalışmıştınız. Turgut Özal'a yakındınız. Ak Parti'den içiniz rahat olarak mı aday oldunuz?
- O.Y:
Aday olmasaydım da oyumu Ak Parti'ye verecektim. Demokratikleşmeye çok inanmasını, icraatlarını, insana önem vermesini beğeniyordum. Rahmetli Turgut Özal'a, ANAP'a çok hizmet ettim. Ondan çok şey öğrendim.

- Özal'dan en çok ne öğrendiniz?
- O.Y:
Bir insanla konuşurken, onu ikna edeceğiniz zaman mutlaka dokunmak gerektiğini öğrendim. Kızdığı zaman da öyle yapardı. Türk halkını çok iyi tanıyan bir liderdi.

- Turgut Özal'la Recep Tayyip Erdoğan'ı yakından tanıyan biri olarak onlar için ne söylersiniz?
- O.Y:
Demokratik olmaları açısından, halkı her şeyin üstünde tutmaları açısından her ikisinin de hayat prensibi; halka hizmet, Hak'ka hizmettir. İkisi de çok karizmatik, halka en yakın iki insan.

- Osman Yağmurdereli'nin milletvekili olması evliliğinizde neyi değiştirdi?
- E.Y
: Eskiden evle yazlığımız arasında mekik dokurdum. Şimdi Ankara'yla İstanbul arasında gidip geliyorum. Osman çok yoruluyor ama mutlu.
- O.Y: Biraz 'Deli Osman'ım. İlerde bu huyumu belki bırakmam lazım ama milletvekili olsam da bundan vazgeçemem. Bir ay sonra 55 yaşıma gireceğim. Türker (İnanoğlu) Abi'den sonra en eski ve en yaşlı durumdaki yapımcıyım. Bu hastalığımda sinirlenmemeyi, üzülmemeyi öğrendim. Eğer biri gün içinde beni geriyorsa, stres yaratıyorsa, onunla görüşmemeyi öğrendim. Kaçıyorum.
- E.Y: Osman Trabzonlu. Tipik bir Karadeniz erkeği. Osman'ın öfkesi Karadeniz'in dalgaları gibidir, bir anda patlar, sonra söner. Mesela bir gazetede Osman'la ilgili sevmeyeceği bir şey olursa, ondan saklarım. Üzülmesini istemiyorum.