kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eldoret'teki kilise saldırısından kurtulmayı başaran 11 yaşındaki bu küçük çocuk ailesinin ve arkadaşlarının öldüğü yerde...

Kenya'da etnik tecavüz çeteleri korku salıyor

Kenya'da 27 Aralık'taki devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan şiddet dalgası sürüyor. Şimdiye kadar 346 kişinin yaşamını yitirdiği etnik çatışma ve kaosa, son beş günde tecavüz çetelerinin saçtığı dehşet de eklendi. Çetelerin son silahının 'etnik tecavüz' olduğunu belirten İngiliz Daily Telegraph gazetesi, "Yüzlerce kadın ve bazıları 5 yaşındaki erkek ve kız çocuklar, çetelerin toplu tecavüzlerine uğruyor" diye yazdı. Nairobi'deki kadın hastanesinde görevli doktorlar gazeteye, "Dört gün içinde toplu tecavüze uğramış 24 kadın ve yaşı küçük 13 kızı tedavi ettik. Üç erkek çocuk da 10 kişi tarafından tecavüze uğradı" dedi.

GÖSTERİ İPTAL EDİLDİ
Öte yandan, muhalefetin Nairobi'de dün yapmak istediği gösteri, katılımın düşük olması nedeniyle gerçekleşmedi. Katılımcılardan biri, "Artık yorulduk. Gösteri yapmayacağız. Kavga dursun artık" dedi. ABD Başkanı George W. Bush da Kenyalılara şiddetten uzak durmaları çağrısında bulundu.
Haberin fotoğrafları