kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İstanbul pilavı

Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayın. Tencereye tereyağını koyup eritin, tuz, safran, zencefil koyun, 1-2 dakika karıştırın. 2 bardak su ilave edin. Kaynayınca pirinci ilave edip karıştırın. Üzerine tavuk etlerini ve bezelyeyi koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yeşil fıstıkları ve 1 kaşık sıvıyağda kavrulmuş bademleri pilava ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 su bardağı pilavlık pirinç

* 125 gr. tereyağı

* 1 tavuk göğsü (haşlanmış)n 1 su bardağı haşlanmış bezelye

* 1 çay kaşığı safran

* 1 çay bardağı badem

* Tuz

* 1 çay bardağı yeşil fıstık