kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Almanya sınır dışı yasasını değiştiriyor

Türk ve Yunan iki gencin bir adamı öldüresiye dövmesi sonrası vekiller, suç işleyen yabancıların jet hızıyla atılmasını öngören yasa hazırlıyor..
Almanya'da metroda bir Alman'ın dövülerek komalık edilmesi, ülkede gündemin halen ilk maddesi. Geçen hafta yaşanan olayda kurban iyileşti, ancak tartışması bitmedi. Alman siyasiler, bu olaydan yola çıkarak ülkenin göçmenlik yasasının sertleştirilmesi için düğmeye bastı. Hıristiyan Demokratlar, şiddet yanlısı yabancı gençlerin suç işledikleri anda önceki sicillerine bakılmaksızın hızla sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu. 20 yaşındaki Türk genci Serkan A. ile 17 yaşındaki Yunan arkadaşı Spiridon L'nin de bu yasa uygulanarak ülkelerine iade edilmesini istedi.

'EĞİTİM KAMPINA ALALIM'
Milletvekili Wolfgang Bosbach, yasanın değiştirilmesi için öneri vereceklerini belirtti. Partinin Meclis Grup Başkanı Volker Kauder de "Suç işleyen gençler kısa süreli uyarı hapsi cezası almalı" dedi. 18 yaşını geçmiş ve Alman vatandaşı olmamış yabancıların sınır dışı edilmesi mevcut yasalara göre çok daha zor. Bu tartışmalar arasında tartışmalı bir öneri de geldi. Hıristiyan Demokrat milletvekili Volker Kauder "Yabancıları sınır dışı etmek yerine eğitim kampına sokmamız daha mantıklı olacaktır. En azından bu şekilde gençleri şiddetten kurtarmış oluruz" dedi.