kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''F.Bahçe Ronaldo ile ilgilenmiyor''

Yeni Haber
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2007 yılının kendisi için unutulmaz bir yıl olduğunu söyledi.

Samandıra Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı çalıştırıcı, Türkiye'ye geldiğinde hedefleri olduğunu vurgulayarak, ''2007 benim için hiçbir zaman unutmayacağım bir sene oldu. Şu ana kadar futbol yaşamımda birçok başarı elde etmiş olabilirim ama burada da başarıya devam etmek istedim. Fenerbahçe gibi büyük ve hedefleri olan bir kulüpte, güzel insanlarla çalışıyorsunuz ve sonunda da başarılar geliyor. Her açıdan benim için çok olumlu bir sene oldu'' dedi.

Fenerbahçe takımı açısından mutlu bir sene geçirdiklerini ifade eden Zico, şöyle devam etti:

''2007 yılı bizim için mutlu bir yıl oldu. Bu sene 100. yılımızdı, bizim için önemli bir seneydi. 100. yılımızda elde edebileceğimiz bütün başarıları elde ederek, herkesi mutlu ettik. Bazen futbolda çok iyi bir ekibiniz olabilir, ama siz fizik, teknik ve profesyonellik adına gereklerini yerine getirmediğiniz zaman sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Fakat Fenerbahçe içindeki tüm futbolcular bu saydığım faktörlerin ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Oyuncularımız bu doğrultuda çalışıp, bizi bu noktaya bizi getirdi.

Başarımızda taraftarımızın büyük payı da var. Taraftarımızla takımımız arasında bir bağ oluştu. Taraftarlarımızda saha içinde takımımızla birlikte oynuyordu diye söyleyebiliriz. Önümüzdeki sene de zorlu bir periyoda gireceğiz. Taraftarlarımıza çok fazla ihtiyacımız olacak. Bu bağ sürerse sonuçlara yine yansıyacaktır. Geçen seneki şampiyonluktan sonra bu sene de şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız.Bu güzel senede bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Yöneticilerimiz, futbolcularımız, burada çalışan herkes, basın mensuplarına destek oldukları için teşekkür ediyorum.''

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY DA SAYGI DUYULMASI GEREKEN TAKIMLAR

Zico, bir soru üzerine, Fenerbahçe'nin son dönemde aldığı sonuçların ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'dan daha iyi olduğunu söyledi.Brezilyalı teknik adam, değerlendirmeyi sonuçlar bazında yapmak gerektiğini ifade ederek, ''Gerek Fenerbahçe, gerek Galatasaray, gerek Beşiktaş olsun bu takımlar, tarihlerine saygı duyulması gereken takımlar. Son dönemde Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar diğer takımların aldığı sonuçlardan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz ama sonuçlar bazında değerlendirelim, diğer ekipleri küçültmeyelim'' diye konuştu.

2008'DE SEYİRCİSİZ MAÇ OLMASIN

Zico, 2008 yılında seyircisiz maçların olmaması gerektiğini, taraftarsız
futbolun iyi olmadığını söyledi.

Taraftar faktörünün futbol içinde çok önemli olduğunu anlatan Brezilyalı teknik adam, ''Geçen sezon seyircisiz oynanan maçlar gördük. Bunlar futbolun zevkini çıkarıyor. Bu tip maçların olmasını istemiyoruz. Tüm takımların taraftarlarının biraz daha sağduyulu olması gerekir. Umuyorum bu tip görüntülerle karşılaşmayız ve futbolun zevkini alabileceğimiz bir ortamda işimizi yaparız'' şeklinde konuştu.

Zico, 2008 yılında Türk Milli Takımı'nın da Avrupa Futbol Şampiyonası'nda önemli bir mücadelesi olacağını belirterek, ''Türk Milli Takımı adına 2008'in başarılarla dolu geçmesini istiyorum'' dedi.

FENERBAHÇE RONALDO İLE İLGİLENMİYOR

Zico, Brezilya gazetelerinde yer alan Ronaldo ile ilgili demeçlerine de açıklık getirerek, ünlü futbolcu hakkında Brezilyalı gazetecilerin sorularını cevapladığı söyledi.

Ronaldo hakkında Brezilya gazetelerinde de 'Fenerbahçe'nin almak istediği şeklinde' haberler çıktığını kaydeden Zico, ''Ronaldo hakkında bana sorular sorulduğunda ben de bunlara açıklık getirdim. 'Ronaldo dünyadaki herhangi bir takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir futbolcudur' dedim. 'Ronaldo'yu isteyen bir kulüp istediğini açıklar. Fakat Fenerbahçe'den açıklama gelmediğine göre, demek ki Fenerbahçe ilgilenmiyor' dedim. Benim Ronaldo konusunda yönetimle herhangi bir görüşmem olmadı. Yönetimin de ilgilendiği yönünde bana bir görüşü olmadı. Bu demek oluyor ki, Fenerbahçe Ronaldo ile ilgilenmiyordur'' diye konuştu.

AURELİO'NUN KONTRATI DEVAM EDİYOR

Zico, bir gazetecinin, ''Aurelio'ya Valencia'nın teklifi var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Aureilo şu anda Fenerbahçe'nin futbolcusudur, kontratı devam ediyor'' dedi.

Aurelio'nun Antalya kampına katılacağını vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Şu anda resmi bir şey yok. Bu yüzden bizimle çalışmalara devam ediyor. Herhangi bir teklif, görüşme olursa, bu yönetim bazındadır, kendisi arasındadır. Ben onunla çalışmayı çok seviyorum. Fakat görüşme olursa da 2008 yılı içinde artık görüşme olacaktır.''Zico, ''Tümer'in askerlik, Appiah'ın sakatlık durumu var. Transfer düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''İlk başta bu iki futbolcunun durumlarının kesinleşmesi gerekiyor.
Appiah'ın sakatlık, Tümer'in ise kişisel bir sıkıntısı var. Kesin
netleştikten sonra bu iki oyuncunun birinin ya da ikisinin
oynayamayacağı haberini alırsak, en azından bir tane oyuncu takviyesi
isteyebiliriz. Ama şu anda yapmamız gereken bu iki oyuncunun
durumlarının netleşmesini beklemek.''

ALEX ANTALYA KAMPINA GÖTÜRÜLMÜYOR

Zico, tedavisi devam eden Alex'in Antalya kampına götürülmeyeceğini açıkladı.

Alex'in tedavisini İstanbul'da sürdüreceğini ifade ederek, ''Kayseri'de
Fortis Türkiye Kupası'nda ve ligde ikinci yarının ilk maçında Alex'in oynaması zor. Bu dönem zarfında takımdan ayrı çalışacak. İyi olduktan sonra da takımla birlikte çalışıp, en kısa sürede takıma dönecek'' dedi.Brezilya'daki yardım maçında oynadığı futbolla ilgili bir soru üzerine ise Zico, ''Hayatım boyunca sağlığıma her zaman bakmışımdır, her zaman formda kalmışımdır. Bu tip özellikle bir amacı olan maçlarda insan kendini iyi hissediyor ama ben ciddi maçlarda bu performansı gösteremem. Amerikan futbolunda bazı oyuncular sadece topa vurmak için oyuna girerler, öyle olsaydı ben de girebilirdim. Fakat futbolda öyle olmuyor'' diye konuştu.

ZİCO, ELDİVENLERİNİ ÜŞÜYEN MUHABİRE VERDİ

Zico, basın açıklaması sırasında eldivenlerini soğuk nedeniyle üşüyen muhabire verdi.

Brezilyalı teknik adam, açıklaması sırasında soğuk ve rüzgar nedeniyle mikrofonları tutan muhabirin elinin titrediğini görünce, mikrofonları kendi tutarak muhabire eldivenlerini verdi. Muhabir, Zico'dan aldığı eldivenleri eline takarak tekrar mikrofonları Brezilyalı çalıştırıcının elinden aldı.

Zico, açıklamalarının ardından, basın mensuplarının yeni yılını da kutladı.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 17 12 1 4 28 13 37
2 Fenerbahçe 17 11 4 2 30 17 37
3 Galatasaray 17 10 6 1 29 12 36
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 17 10 4 3 22 14 34
5 Kayseri 17 6 8 3 24 17 26
6 Konya 17 7 4 6 22 27 25
7 Denizli 17 7 3 7 22 21 24
8 Ankaragücü 17 6 5 6 19 21 23
9 Trabzon 17 6 4 7 22 22 22
10 Gaziantep 17 6 3 8 22 24 21
11 Ç.Rize 17 6 3 8 18 27 21
12 İ.B.B. Spor 17 5 5 7 20 20 20
13 G.B. Oftaş 17 5 5 7 16 16 20
14 Bursa 17 4 7 6 16 19 19
15 V.Manisa 17 4 5 8 23 29 17
16 G.Birliği 17 3 5 9 19 27 14
17 Ankaraspor 17 2 7 8 14 21 13
18 Kasımpaşa 17 2 3 12 13 32 9
Haftanın Maçları
17. Hafta
 V.Manisa 1  
  Beşiktaş 2  
 Konya 2  
  Kasımpaşa 1  
 Ankaragücü 1  
  Kayseri 1  
 Fenerbahçe 3  
  Trabzon 2  
 Ç.Rize 2  
  Denizli 0  
 Bursa 0  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 2  
 Sivas 2  
  G.Birliği 0  
 G.B. Oftaş 0  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
18. Hafta
 Kasımpaşa Gaziantep  
 Konya Beşiktaş  
 V.Manisa Kayseri  
 Ankaragücü Ankaraspor  
 Bursa Denizli  
 Sivas Trabzon  
 Ç.Rize Galatasaray  
 G.B. Oftaş G.Birliği  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor