kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TUSKON, Bakan Çağlayan'a Türkiye'de sanayicinin, tüccarın, yatırımcının CEO'luğunu (üst yönetici) yapma görevini teklif etti.

5 puanlık avantajı vereceğiz ama indiren mutlaka bindirir

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, işçi primleri ile ilgili olarak "Devletin giderlerini karşılamak zorundasınız. Biz fedakârlıkta bulunacağız ama siz de öyle" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işverenin sosyal güvenlik primi payındaki 5 puanlık indirimin, 2008'de uygulamaya sokulacağını bildirdi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına katılan Çağlayan, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yaptı. Sanayi politikası ve sanayi envanteri çalışmalarına da değinen Çağlayan, "Kedilerin önemli anteni bıyıklarıdır. Türkiye 5 sene önce bıyıkları olmayan, yönünü kaybetmiş bir kediye benziyordu. Ancak artık pusulasını, nereye gideceğini belirleyecek bir yapı yapacağız'' dedi. Sosyal güvenlik sisteminde yüklerin azaltılması noktasında çok yoğun çalışmalar bulunduğunu söyleyen Çağlayan, burada işadamlarından beklentileri olacağını ifade ederken, "5 puan indirimle 4 milyar YTL'lik bir fedakarlıkta bulunulacak. Burada sizlerden beklentimiz; sosyal güvenlik sisteminde 5 puanlık indirimin ortaya çıkartacağı, devletten gidecek 4 milyar YTL kaynağın geriye dönüşünü ispatlıyor olmanız lazım. Bu yapıldığı müddetçe bunlar indirilmeye devam edecek. Değerli arkadaşlar, yapılmazsa hiç kimse kusura bakmasın, indiren mutlaka bindirir. Devletin giderlerini karşılamak zorundasınız'' dedi.

DEVLERİN BİRİ MAGNA
Dünyanın iki otomotiv devinin Türkiye'ye 1.4 milyar Euro'luk yatırım isteği ile ilgili açıklama yapan Bakan Çağlayan, SABAH'ın 10 Aralik'ta kamuoyuna duyurduğu Magna firmasını doğruladı. Çağlayan, şunları kaydetti: "Bir tanesi zaten Magna firması. Türkiye'de 400 milyon dolarlık bir yatırım yapacak. Bu konu ile ilgili gerekli altyapı sağlanmıştır. Bir değer firma da şu anda bunun görüşmeleri devam ediyor, ülkemize 1 milyar Euro'luk bir yatırım yapmanın çabası içinde. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye dünyanın otomotiv üssü haline gelecek."