kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
11 yıldır Türkiye'de yaşayan Robert Johnson, Türkiye'yi terk etme kararı aldı.

Sivil sorgucu yine işbaşında

Tutkun AKBAŞ HABER MERKEZİ
Bürokrasi yüzünden Türkiye'yi terk etme kararı alan Robert Johnson da tıpkı Hrant Dink gibi 'nazik bir şekildi sorgulanıp', misyonerlikle suçlanmış..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sivil sorgucu yine işbaşında
Türkiye'de çalışma izni verilmeyip misyoner muamelesi gördüğü için 11 yıldır yaşadığı Türkiye'yi terk etme kararı alan Amerikalı Robert Johnson da, tıpkı öldürülmeden önce İstanbul Valiliği'nde iki sivil görevli tarafından tehdit edildiği ortaya çıkan Hrant Dink gibi, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde biri sivil 2 polis tarafından "nazik sorguya" maruz kalıp, misyonerlikle suçlandığını iddia etti. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nde kendisine misyoner diyen polis memurunun yanında sivil kıyafetli birinden de söz eden Johnson şunları anlattı: "R. Bey bu özel merak konusu olduğunu iddia ettiği Hıristiyanlık ile ilgili soruyu sorduğunda, anlaşılmaz bir şekilde üzerinde üniforma bulunmayan bir adam odaya girdi ve sohbetimize katıldı. Sohbet esnasında imam hatipli olduğunu öğrendiğim kişi beni adeta sorguya çekti. Sonra vatandaşlık başvuru işlemlerimiz için Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğimde oradaki görevli de bana sorması gereken soruları tamamladıktan sonra yine 'gayriresmi' olduğunu belirterek dinsel inancımı sordu."

VALİDEN AÇIKLAMA
Bu arada Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen SABAH gazetesinde Johnson'a yapılan muameleyle ilgili habere ilişkin bir açıklama yaptı. Erkman açıklamada "Yapılan incelemede ilimiz Emniyet Müdürlüğü'nde kendisine bu şekilde bir ifadede kesinlikle bulunulmamış olup, haber bu şekliyle gerçeği yansıtmamaktadır" dedi. Ancak, 11 yıldır Türkiye'de yaşamını sürdüren ve geçen hafta Çalışma Bakanlığı tarafından çalışma izni başvurusu reddedilince Türkiye'yi terketme kararı alan Robert Johnson, bu iddiasının arkasında durdu.