kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Operasyonlar gerek görüldükçe sürecek'

ANKARA
MGK toplantısından sonra yayımlanan bildiride "Operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesinde mutabık kalınmıştır" denildi..
Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında operasyonlara devam etme kararı çıkarken terörle mücadelenin diplomatik, ekonomik, sosyal ve diğer boyutlarıyla devam etmesi kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında saat 13.45'te başlayan toplantı 5 saat sürdü. Toplantıdan sonra yayımlanan MGK bildirisinde Kuzey Irak'ta devam eden operasyonların hedefinin sadece PKK olduğu, siviller olmadığı vurgulandı. Bildiride, "Harekâtta sadece bölücü terör örgütünün hedef alındığı, sivil yerleşim bölgelerinin zarar görmediği ve terör örgütüne verdirilen ağır kayıpların yanında örgütün haberleşme ve ikmal sisteminin de önemli ölçüde tahrip edildiği müşahede edilmiştir" denildi. Toplantıda hükümetin, PKK terör örgütünün çökertilmesi için, suça karışmamış örgüt üyeleri için TCK'nın 221'nci maddesinde değişiklik yapmayı öngören çalışmaları da ele alındı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride örgüte karşı "sosyal önlemlerin de gözden geçirildiği ve bunların geliştirilerek devam ettirileceği" belirtildi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI
Bildiride ayrıca "Güvenlik güçlerimizin icra etmekte olduğu başarılı operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesinde mutabık kalınmıştır. Terörle mücadelenin diplomatik, ekonomik, sosyal ve diğer boyutlarına ilişkin önlemler gözden geçirilmiş ve bunların geliştirilerek devam ettirilmesinin önemi vurgulanmıştır" denildi. Toplantıda, TSK'nın düzenlediği operasyonların ardından PKK'nın yurtiçinde eylem yapması ihtimaline karşı alınan önlemler de gözden geçirildi ve halka muhtemel girişimlere karşı sağduyu çağrısı yapıldı.