kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk'ün uçuş macerası'Havalimanı' dizisinde

DEDİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
Yapımcı Birol Güven'in yeni dizisi 'Havalimanı' çok yakında başlıyor. Güven "Havalimanını anlatan, içinde hem dram, hem macera hem de komedinin barındığı bir dizi yaptık. Dizimiz uçuş ritüellerini de anlatacak" diyor..
Daha önce atv ekranlarında gösterilen 'Komiser Nevzat'ta oyunculuk yaşamına başlayan Pamir Pekin ile 'Sıla'da rol alan Sema Mumcu'nun başrollerini üstlendiği 'Havalimanı' adlı dizi çok yakında başlıyor. Tamamı Atatürk Havalimanı'nda çekilen dizi, çekildiği mekan ve anlattığı hikayeler açısından Türkiye'de bir ilk olacak.

BİZDE MACERA YENİ
Dizinin yapımcısı Birol Güven yapılan tüm diziler içinde farklı bir yol çizmek istediklerini belirterek değişik bir mekan olduğu için havalimanını seçtiklerini belirtti: "Hem dizi yapalım, hem de havacılık sektörü üzerine bilgi verelim dedik. Çünkü Türkler'in uçuş macerası daha yeni yeni başladı. Bilet fiyatlarında indirim oldu, vergi oranları azaltıldı, özel havayolları çoğaldı ve Türk insanı daha çok uçmaya başladı. Böylece daha çok hikaye oluşmaya başladı..."

SEKTÖRÜ ANLATACAK
Güven ilk öğrendikleri şeyin havaalanı ile havalimanı arasındaki fark olduğunu da söyledi. "Atatürk Havalimanı'nda 39 bin kişi çalışıyor. Günde 100 bin kişi uçuyor. 1000'e yakın uçak inip kalkıyor" diyen Güven ekledi: "En derin ayrılıklar, en güzel kavuşmalar burada yaşanıyor. Askere, hacca buradan uğurluyoruz yakınlarımızı, maça, tatile, işe, çapkınlığa gidiyoruz... Tamamen insanlık halleri, polisiye, narkotik, güvenlik... Hayatta ne varsa havalimanında var. Ve bunlar bizim dizimizde de olacak." Dizinin her bölümünde ayrı maceralar olacağını ama devam eden aşkların da bulunacağını belirten Güven "Havalimanı içinde bir de hosteslik okulu yaptık. Yani bu dizinin içinde okul lezzeti de olacak. Hosteslerin okulda başlayacağı maceraları uçakta devam edecek" dedi.

İLERİDE SEYAHAT VAR
Dizinin ilerleyen bölümlerinde izleyicilerin de kahramanlarla birlikte başka şehirlere ve başka ülkelere gideceğini sözlerine ekleyen ünlü yapımcı eğlenceli ve öğretici bir dizi yaptıklarını anlattı: "Uçmakla ilgili aklınıza ne geliyorsa bu dizide olacak. Uçmakla ilgili aslında insanlara anlatılması gereken çok şey var. Bir anlamda uçuşla ilgili bilgi de vereceğiz insanlara. Eğlenceli yanlarının yanında öğretici bir tarafı da olacak 'Havalimanı'nın. Uçuş ritüelleriyle (adet haline gelmiş davranış şekli) ilgili bilgi vereceğiz yani..."
Haberin fotoğrafları