kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bayram" ricaları

Yeni Haber
CHP ve AKP arasındaki bayramlaşmada, "yüzde 47" ve "korku siyaseti" konularında karşılıklı ricalar dile getirildi.

Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde siyasi partiler arasındaki bayramlaşa ziyaretleri yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP Genel Merkezi'nde beraberinde Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Sinan Yerlikaya ile siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

CHP'yi ilk olarak Hür Parti temsilcileri ziyaret ederken, Hür Parti'nin ardından DSP, AKP, SP, BBP, MHP, SHP, İP ve Anavatan heyetleri bayram ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve Zeynep Karahan Uslu'dan oluşan AKP heyetini kabulünde 2008 bütçesi, kayıt dışı ekonomi ve işsizlik konularında hükümeti eleştirdi. 2008 bütçesinin geleceğe dönük olmadığını öne süren Selvi, bütçenin emekçileri, çalışanları ve geniş halk kitlelerini zor durumda bırakacağını söyledi. 2008 bütçesinin, rant, faiz ve borç ödemeyi öngördüğünü ifade eden Cevdet Selvi, "İnşallah bu bayram bu olumsuzlukların giderilmesine vesile olur" diye konuştu.

Parlamento çalışmalarında AKP'li milletvekillerinin muhalefete dönük sık sık "Yüzde 47 oy aldık, ne konuşuyorsunuz" ifadelerin rahatsız edici olduğunu vurgulayan Selvi, Başbakan Erdoğan'ın da ilk günden bu yana muhalefet partilerini suçladığını ifade etti.

CHP olarak şu ana kadara önerisi olmayan bir eleştiri getirmediklerini belirten Selvi, yolsuzluk ve yoksulluğunu önüne geçilmesi için dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. Selvi, AKP milletvekillerinin "yüzde 47" söylemine ise son vermeleri ricasında bulundu.

YÜZDE 47'YE KARŞI, KORKU SİYASETİ

Selvi'nin "yüzde 47" ricasına ise yanıt AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'den geldi. Gedikli, yüzde 47 oy oranını üstünlük olarak görmediklerini belirtirken, bu konuda mütevazi davrandıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın, geçmişi suçlamadığını ileri süren Gedikli, "AKP olarak enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Sadece geçmişle günümüzü kıyaslıyoruz" diye konuştu.

Selvi'nin ekonomideki gelişmelere ilişkin eleştirilerine de yanıt veren Gedikli, kayıt dışı ekonominin 30 yıldır sürdüğünü, AKP döneminde ise bu konuda bir azalma yaşandığını ileri sürdü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre işsizlik oranlarının düştüğünü ifade eden Gedikli, Selvi'nin "Maliye Bakanı rakam cambazlığı yapıyor" eleştirilerini de kabul etmedi.
Gedikli, ekonomide her şeyin günlük gülistanlık olmadığının altını çizerken, yapısal dönüşüm yaparak bu durumu en aza indirmeye çalıştıklarını kaydetti. Gedikli, yatırımların teşvik edilmesi konusunda yeni bir çalışma içinde olduklarını açıkladı. Gedikli, Cevdet Selvi'nin "yüzde 47" ricasına ise "Siz de korku siyaseti yapmayın" diyerek karşılık verdi.

ALLAH SİZİ İNANDIRSIN ZEYNEP HANIM

CHP AKP bayramlaşması ilginç diyaloglara da sahne oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, işsizlik ve yoksullukla ilgili tespitleri konusunda konuşurken, AKP'li Zeynep Karahan Uslu'ya, "Zeynep Hanım Allah sizi inandırsın" diye seslenince, Uslu'da Selvi'ye "Ben size de inanırım" diye karşılık verdi.

MHP: PKK'NIN VERDİĞİ ZAİYAT DÜŞÜNDÜRÜCÜ

CHP, MHP arasındaki bayramlaşma da ise, TSK'nın Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonu konuşuldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, TSK'nın operasyonunun Türk halkını rahatlattığını belirtirken, operasyonun sonuçlarının ise düşündürcü olduğunu kaydetti. PKK'ya lojistik anlamda büyük darbe vurulduğunun kesin olduğunu belirten Şefkatli, "Millet bu bayrama psikolojik anlamda mutlu girdi. Çok güzel bir ülkemiz var. Bunun kıymetini bilelim" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu da ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılara değindi.

(ANKA)