kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bu sınırötesi operasyon bir başlangıç"

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Ordusu'nun savaş uçakları ile Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarını vurduğu sınır ötesi operasyonunun bir başlangıç olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarını 'bataklık' olarak niteleyerek, "Bu bataklık kurutulduktan sonra muhtemelen yurt içindeki uzantıları da ortadan kaldırılmalıdır" dedi. Bahçeli, terör örgütü mensuplarına yönelik yeni bir affın tarihi bir hata olacağını da dile getirdi.
Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma esnasında açıklamalarda bulunan Bahçeli, Türkiye'nin Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasında çok büyük üzüntülü günler yaşadığını kaydetti. Türkiye'nin birinci gündeminin hala etnik temelli bölücülük faaliyetleri olduğunu kaydeden Bahçeli, "O bakımdan bölücülük faaliyetleri ile ilgili olarak terörle mücadelede kesintisiz mücadelenin yapılması gerektiği çok daha iyi anlaşıldı" diye konuştu.

Hükümetin meclisten aldığı sınır ötesi operasyon yetkisinin siyasi direktifini çok geç verdiğini dile getiren Bahçeli, şöyle dedi: "Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri aldığı siyasi direktif doğrultusunda çok yüksek bir teknoloji ve komuta anlayışı içinde çok başarılı kabul edilecek bir sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. Bunun bir başlangıç olduğu kabul edilmeli ve bunun sürekli olması konusunda karar ve milli duruş devam etmelidir. Ve bölücü terör ile yıllardır sürdürülen bu mücadele artık sona erdirilmelidir. Sınır ötesinde bataklık kurutulduktan sonra muhtemelen yurt içinde bulunan uzantıları da ortadan kaldırılmak suretiyle bölücü terörle mücadelede artık Türk Milleti kesin bir başarı arzusu taşımaktadır ve bu yerine getirilmelidir."

Bahçeli, af tartışmalarını da değerlendirerek, "Böyle bir başarılı yolda yürürken sakın ola silahsızlandırma, kısmi veyahut genel af vesaire gibi yaklaşımlarla tekrar bölücü terörü cesaretlendirebilecek ve ona yataklık yapanları tekrar harekete geçirebilecek bir tarihi hataya da düşülmemelidir. O sebeple bu başlatılmış olan sınır ötesi operasyon mutlaka milletimizin milli hedefleri doğrultusunda şekillenmeli ve 1984 ten bu yana devam eden bölücü teröre son verilmelidir. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün mensuplarına başarılar diliyoruz ve kendilerini tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Bahçeli, ayrıca, dün Merkez üssü Ankara'nın Bala beldesi olan depremde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, depremde zarar görenler için ne gerekiyorsa yapılmaya başlandığını ve yapılacağını ifade etti.

AA