kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Manken sevgilisini Vatikan veto etti

Fransa liderine Vatikan ziyaretinde Carla Bruni eşlik edecekti. Ancak Papa'nın yardımcıları "Sevgili eşlik edemez" diyerek gelmesini önledi..
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, boşandıktan iki ay sonra yeni bir aşka yelken açtı. Eski manken, taze şarkıcı Carla Bruni ile bu yeni aşkının ilk "resmi teması", İtalya ziyareti olacaktı. Ancak ziyaretin ilk ayağı, yani Katolik Hıristiyanların merkezi Vatikan rest çekti. Papa'yla yapacağı görüşmede Fransız lidere Bruni'nin de eşlik edeceği yönündeki haberler üzerine Vatikan yetkilileri Fransa ile temasa geçti. Evli olmadıkları için sevgilisinin Papa'nın huzuruna kabul edilmeyeceğini iletti. Bunun üzerine Sarkozy, dün Papa 16'ncı Benedict ile ile yalnız görüştü.

"TÜRKİYE KÜÇÜK ASYA'DA"
Papa, Fransız lidere Vatikan'da fahri oturum belgesi verdi. Bruni'nin de ziyaretinde ona eşlik ettiği, ikilinin İtalya temaslarını fırsat bilerek romantik bir yılbaşı tatili yapacağı belirtiliyor. Öte yandan Vatikan'ın resmi yayın organı l'Osservatore Romano gazetesine verdiği demeçte Sarkozy, "Türkiye büyük bir ulus olmakla birlikte, Avrupa'da değil, Küçük Asya'dadır" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları