kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hükümetten kurban yardımında Güneydoğu'ya pozitif ayrımcılık

Ergun AKSOY / ANKARA
Hükümet, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 70 milyon YTL'lik ödeneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına aktardı..
Hükümet Kurban Bayramı'nda gelenek haline getirdiği yoksullara nakti yardım oranının bu yıl 70 milyon YTL'ye çıkardı. Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilen ödenek ise yüzde 50 artırıldı. Hükümet, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 70 milyon YTL'lik ödeneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına aktardı. Fon'un bağlı olduğu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, aktarılan paranın sadece kayıtlı isimlere değil ihtiyaç sahibi ailelere de ulaştırılması talimatı verdi. Nakit olarak yapılan yardımlar en az 150 YTL olarak belirlendi.

POZİTİF AYRIMCILIK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Yazıcı, hükümetin uyguladığı 'sosyal politikalar' doğrultusunda, aktarılan paranın geçen yıla göre yüzde 45 artırıldığını belirtti. Hükümet, geçen yıl Kurban Bayramı öncesinde 50 milyon YTL'lik yardım dağıtmıştı. Hükümetin aktardığı para, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne bağlı vakıflar aracılığıyla nakdi veya ayni olarak dağıtılıyor. Bölgeler arasındaki dağılımda ise nüfus ve gelişmişlik durumu baz alınıyor. Ancak Bakan Yazıcı'nın talimatıyla, Doğu ve Güneydoğu'daki il ve ilçelere yüzde 50 civarında daha fazla pay verildi. En az nüfusa sahip ilçelere gönderilen para ise 30 bin YTL olarak belirlendi. Fondan gönderilen para, vali ve kaymakamların başkanlığını yürüttüğü bir heyet tarafından dağıtılıyor. Mütevelli heyeti, vakıfta kaydı olan ihtiyaç sahibi kişilere erzak ve para yardımında bulunuyor. Bakan Yazıcı, Kurban Bayramı öncesinde gönderilen yardımdan kayıtlı olmayan isimlerin de yararlandırılmasını istedi.