kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bakan Şimşek dün Giorgianni ile birlikte gezdiği Zeugma'da özellikle Çingene Kız mozaiğine hayran kaldı.

Haber turu..

Toplam tasarruf hacmi 459 milyar YTL'ye çıktı
Yurtiçi yerleşiklerin mevduat, DİBS, yatırım fonu, repo, hisse senedi, döviz hesabı, eurobond gibi araçlardaki toplam tasarruf hacmi kasım sonunda 458.9 milyar YTL'ye ulaştı. Merkez Bankası, BDDK, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve SPK verilerinden yaptığı belirlemelere göre, yurtiçi yerleşiklerin mevduat, bono-tahvil, yatırım fonu, repo, hisse senedi gibi Türk parasına dayalı tasarruflarının 2006 sonunda 292.9 milyar YTL olan tutarı, 11 aylık dönemde yüzde 15.9 artarak 339.4 milyar YTL'ye ulaştı. Döviz mevduatı, döviz cinsi bono-tahvil, eurobond gibi yabancı paraya dayalı tasarruf hacmi ise yüzde 21.6 artarak 100.9 milyar dolar olurken kurdaki düşüş nedeniyle bunun Türk lirası cinsinden tutarı ise yüzde 1.9 artışla 119,4 milyar YTL düzeyinde gerçekleşti. Buna göre toplam tasarruf hacmi yüzde 11.9 artışla 458 milyar 850 milyon YTL'ye ulaştı.

IMF ile uzlaşıldı 1.1 milyar dolar yolda
IMF ile 7. Gözden Geçirme konusunda uzlaşma sağlandı. Görüşmelerin kilitlendiği elektrik zammı, sosyal güvenlik reformu ve bütçe harcama tavanları üzerinde mutabakata varıldı. Devlet Bakanı Şimşek IMF Türkiye Masası Şefi Giorgianni ile bugün Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek. Şimşek'in daveti üzerine 16 Aralık'ta Ankara'ya gelen IMF heyeti çalışmalarını tamamladı. Taraflar son olarak büyük pürüz yaratan elektrik zammının oranı ve zamanı konularında anlaşma sağlandığı öğrenildi. 7. gözden geçirmenin IMF İcra Direktörleri Kurulu'ndan onay almasının ardından 1.1 milyar dolarlık kredi dilimi serbest bırakılacak.

Tüpraş'tan, çevreci motorin satışına start
Tüpraş, düşük kükürt içeren çevreci motorin satışına 1 Ocak'tan itibaren başlayacak. Şirketten yapılan açıklamada metrekübü 10 gram kükürt içeren motorinin İzmir, İzmit ve Kırıkkale rafinerilerinde akaryakıt dağıtım şirketlerine satışı yapılacağı bildirildi. Söz konusu motorin aynı zamanda AB'de 1 Ocak 2009'dan itibaren devreye girecek motorin standardına göre üretiliyor. Böylelikle Tüpraş, AB standardında motorin üretimine bir yıl önceden başlamış olacak. İzmir ve İzmit rafinerilerinde yapılan yenileme yatırımları sonucunda Tüpraş'ın halen yıllık 6 milyon ton düşük kükürtlü motorin üretme kapasitesi bulunuyor. Kırıkkale Rafinerisi'ndeki çalışmalarını tamamlanmasının ardından Tüpraş'ın düşük kükürtlü motorin üretim kapasitesi 2008 yılı ortasında 7.5 milyon tona ulaşacak.
Haberin fotoğrafları