kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Apocalypse Now Redux / Kıyamet / (Saga / A&E Film) Film: * * * * * / DVD ekstralar: * * * * *
Coppola'nın bu filmi, sadece Vietnam Savaşı'na değil, genel olarak savaş filmlerine ayrı bir yol gösterdi. Joseph Conrad'ın sağlam öyküsünden esnek bir uyarlama ile kâbus gibi bir vizyon. Coppola'nın bu özel versiyonunda sadece 50 dakika ekstra çekim yok, aynı zamanda aradığınız 'her şeyi' içeren ekstralarla da içiniz yağ gibi eriyecek. Film hastalarına ilaç gibi.

A Map of the World / Dünya Haritası (Sony Pictures) Film: * * * * / DVD ekstralar: *
Dikkatlerden kaçıveren önemli bir film. Hayata sığmayan zekâsı ve tarzıyla Alice Goodwin, Wisconsin'in bir kasabasında öğretmenlik yapar. Bir çocuğun boğulmasını engelleyemediği için tüm tutucu kasaba onu aforoz eder. Bu da yetmezmiş gibi bir de hapse atılır. Sigourney Weaver, David Strathairn ve Julianne Moore gibi muhteşem üç oyuncu, bu külçe gibi dramda adeta döktürüyor.

Hannibal Rising / Hannibal Doğuyor (Tiglon) Film: * * * / DVD ekstralar: * * *
Hannibal filmlerinden bıkmadıysanız işte bir tane daha. Bayılıyorsanız, zaten beklediğiniz buydu. Bu kez işin başına gidiyoruz: Acaba bay Lecter neden yamyam oldu? İkinci Dünya Savaşı sırasında çocukken kızkardeşini Litvanya'da aç askerler pişirip yiyor. O da bunun üzerine feci bir şekilde intikam almaya başlıyor. Hadise böyle. Tabii, seveni bol olan bu arkadaşın iğrenç sahnelerini izlemek durumundayız. Gene de ben ilk Hannibal'ı hiçbirine değişmem.

Ratatouille / Ratatuy (Disney / Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * * *
Mekân Paris, üstelik bir de lokanta olunca akan sular durur. Kentin en şahane lokantalarından birinde Remy adlı bir fare yaşamaktadır ve tek hayali ülkenin en saygıdeğer şefi olmaktır. Bu hayali gerçekleşir. Ama arkadaşı Linguini ile uzun ve eğlenceli ince bir yoldan yürüyerek. Enfes dublajlar ve harika sahneler sadece çocukları değil, diğer izleyicileri de bekliyor. Bana göre 2007'nin en önemli çizgi filmidir.

Merchant of Venice / Venedik Taciri (Assanat) Film: * * * / DVD ekstralar: * *
Shakespeare'in oyunu, Il Postino ile tanıdığımız Michael Radford'un ustaca yorumuyla derin izler bırakıyor. Rönesans Venedik'inde bir gönül hikâyesi anlatılıyor. Oyuncu kadrosu dört dörtlük: Joseph Fiennes (Bassanio), Al Pacino (Shylock) ve Jeremy Irons (Antonio) kusursuz oyunlarla öyküyü sürüklüyor. Yeni oyuncu Lynn Collins de Portia rolünde çok başarılı. Bize insanı tüm zaafları ve güzellikleriyle anlatan, tebessüm ve hüznü yan yana getiren bir film.
Haberin fotoğrafları