kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dadım Âşık

Tür: Komedi, romantik, dram
Yönetmen: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Oynayanlar: Scarlett Johansson, Laura Linney, Paul Giamatti.
Bu alternatif bir çizgi roman uyarlaması. Çizgi roman dokusunu arkasına alan bu sosyal komedi, 20 yaşındaki bir karakterin gözünden New York'un burjuva kesimini masaya yatırıyor. Babalar yoğun iş hayatında, anneler estetik ameliyatlarla yapay güzellik peşinde. Doğal olarak dadılar da çocukların üvey annesi olmuş durumda. Filmin kahramanı olan dadıyı, Annie'yi, Scarlett Johansson canlandırıyor. Annie liseyi yeni bitirmiştir, iş aramaktadır, yeterince hayat deneyimi olmadığına ve o yüzden de burjuva bir aileyi incelemesi gerektiğine karar verir. Dadım Âşık, Annie ve denek olarak seçtiği aile üyelerinin karikatürize edilmiş ilişkilerini yansıtıyor. Son dönem bağımsız Amerikan sinemasının en dikkat çeken ikilisi Berman ve Pulcini'nin sinemasını keşfetmek için iyi bir fırsat!

Kutsal Damacana
Tür: Komedi
Yönetmen: Kamil Aydın
Oyurcular: Şafak Sezer, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Eyşan Özhim, Berivan Karaman.
Komedinin usta ismi Şafak Sezer'in başrolünü oynadığı Kutsal Damacana, sahte bir papazın komik ve sihirli macerasını sinemaya taşıyor. Şafak Sezer'in canlandırdığı karakter olan Fikret, hayatını gemilerde tayfalık yaparak geçirmiş ve nihayet İstanbul'a yerleşmiştir. Zenginlik hayalleri kuran Fikret, yaşadığı semtte bulunan bir kilisenin rahibi olan Artin'in Vatikan'a gitmesini fırsat bilerek kilise imkânlarını kullanmaya başlar. Kilise mahzenindeki pahalı şarapları satarak yolunu bulmakta ve geceleri de gizlice girdiği Artin'in odasında kalmaktadır.

Kabir Hikâyeleri

Tür: Korku
Yönetmen: Bum-Sik Jung, Sik Jung
Oyuncular: Tae-Woo Kim, Bo-Kyung Kim, Goo Jin, Dong-Kyu Lee.
Güney Kore usulü bir korku filmi. İki yönetmen kardeşin imzasını taşıyan bu filmin hikâyesi şöyle: Yeni mezun olmuş genç doktor Jung Nam ve eşi bir akıl hastanesinde göreve başlarlar. Kısa bir süre sonra hastane koridorlarında gezinen hayaletlerin lanetli hikâyeleri ile gizemli olayların ortasında olduklarını fark ederler. Hastaneden kaçmaları kolay olmayacaktır. Hayaletlerin güzel ve stilize kareleri doldurduğu Güney Kore sineması adına iyi bir örnek!

Cassandra'nın Rüyası

Tür: Dram
Yönetmen: Woody Allen
Oyuncular: Colin Farrell, Ewan McGregor, Tom Wilkinson, Hayley Atwell.
Woody Allen'ın yeni filmi yine Londra'da geçiyor. Ancak bu kez sosyeteden elini eteğini çekip daha kirli, sıradan Londralılarla ilgileniyor. Hem bir cinayet olayına karışmış iki kardeşin hikâyesini ciddi bir üslupla anlatıyor, hem de o eski bildiğimiz kara komedi alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Cassandra'nın Rüyası, bu iki kardeşin (Colin Farrell ve Ewan McGregor) servet avcısı bir kadına (Havley Atwell) rastlamasıyla başlar. Bu kadınla tesadüfen karşılaşan kardeşlerden biri anında ona âşık olur. Sonunda ucu cinayete kadar varan tehlikeli bir rekabet başlar. Woody Allen takipçisi değilseniz bile, Farrell ve McGregor'ın arasındaki çekişmeli gerilimi izlemek için gidebilirsiniz.

Manhattan'da Sihir

Tür: Komedi
Yönetmen: Kevin Lima
Oyuncular: Susan Sarandon, Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden.
Bu çok eğlenceli Disney filmi klasik Disney masallarıyla dalga geçiyor. Şarkılar söyleyen, uzun sarı saçlı Disney prensesimiz (Amy Adams) kendi normal çizgi dünyasında kötü cadının hışmından kaçarken yanlışlıkla bir kuyuya düşer ve kendisini birden gerçek dünyada bulur. Burası günümüz New York'unun sert sokaklarıdır. Üstelik peşinden Prens Charming (James Marsden) ve onun cadı annesi (Susan Sarandon) de gelir. Çizgi dünyasıyla gerçek dünya çarpışır, işler sarpa sarar. Fragmanından sevimli bir film olduğu anlaşılıyor. Hem Disney animasyonlarını sevenler, hem de aşk parçalarıyla yüklü romantik komedilerden hoşlananlar için doğru seçim!

Tuya'nın Evliliği

Tür: Dram
Yönetmen: Wang Quanan
Oyuncular: Nan Yu, Bater, Sen Ge, Zhaya.
Kocası iş yapamaz durumda olan Tuya, aynı zamanda kocasına da bakabilecek yeni bir koca arayışı içine girer. Adaylar geldikçe genç kadının kararsızlığı da artacaktır. Çin sinemasının genç yıldız adaylarından Nan Yu'yu başrole taşıdığı üçüncü sinema filmi Tuya'nın Evliliği ile Berlin Film Festivali'nden Altın Ayı'yla dönen Wang Quanan, zorlu yaşam koşulları içine yerleştirdiği karakterlerini insani özellikleri öne çıkan bir hikâyenin kahramanları haline getiriyor.

Merhaba Dünyalı

Tür: Dram
Yönetmen: Menno Mayjes
Oyuncular: John Cusack, Amanda Peet, Joan Cusack, Bobby Coleman.
John Cusack'i en son korku yazarı olarak izlemiştik, bu kez ise çocukluğundan beri uzaya meraklı olan ve sonunda da bilimkurgu yazarı olan David Gordon rolünde. David karısından boşanmış, tek başına yaşayan bir adamdır. Hayal gücü fazlasıyla zengin, asosyal ve Mars'tan geldiğine inanan altı yaşındaki bir çocuğu evlatlık edinir. "Ben insan değilim," diyen bu öksüz çocuk David'in hayatını değiştirir. Bu filmi gezegenler arası fantastik bir öykü sanmayın, baba ve oğul arasında gelişen sıcak ve duygusal bir dram.

EMPIRE NOTU: Empire, aralık sayısında efsane film Blade Runner'ın 25. yılını kutluyor. Tüm zamanların en sevilen bilimkurgu filmiyle ilgili 10 sayfalık, hiçbir yerde bulamayacağınız söyleşiler, yorumlar burada. Hediye DVD'lerimiz ise Kraliçe (The Queen) ve John Malkovich Olmak (Being John Malkovich).
Haberin fotoğrafları