kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
6 aylık hamile olan Gürhan'ın Asya ve Tuna adlarında iki kızı var.

Hastaneye heyecanlı ama hep sakin gittim

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
13.12.2007
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, yaşam şekline çok dikkat ederek doğuma hazırlanmış. İki kızını da sezaryenle doğuran Gürhan, bu yöntemin en çok sakinliğini seviyor..
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, hayatı boyunca kalabalık bir aileye sahip olmanın hayalini kurmuş. Allah sesini duymuş olmalı ki; bugün biri 6, diğeri 3 yaşında olan Asya ve Tuna adlarında iki güzel kızı var. Ayrıca 6 aylık hamile... Gürhan, iki kızını da sezaryenle dünyaya getirmiş. İlk hamileliği sırasında sağlıklı beslenmeye ve özellikle de hamile jimnastiği yapmaya büyük özen göstermiş. Uyku düzenine de dikkat ettiği için, sorunsuz bir hamilelik geçirmiş.

Uyuyup uyandım
İlk bebeğini dünyaya getirmek için doğumhaneye girdiğinde çok heyecanlı olduğunu belirten Gürhan, doğum sırasında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Ameliyat odasına girerken hem çok korkuyordum hem de çok heyecanlıydım. Uyudum ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Uyandığımda annem, "Çok güzel, çok saçlı biz kızın oldu" diyordu. Bense bebeğimi emzirmek için sabırsızlanıyordum. Küçücük, süt kokulu, sakin yüzlü bebeğim geldiğinde hemen onu kucakladım ve emzirme seansları başladı. Anne sütü bebek için altın kolye değerindedir ve ben bunu yapabiliyordum.

15 günde işe döndüm
Hamilelik dönemi boyunca fazla kilo almamış olmam ve hamileliğimi hareketli geçirmem sebebiyle, sezaryen sonrası hiç ameliyat olmuş gibi değildim. İğneden çok korktuğum için ilk günün akşamında bana ağrı kesici iğne vurulmasını reddetmeme rağmen geceyi rahat geçirdim. Doğumdan iki hafta sonra ise, işimin başına döndüm. İkinci hamileliğimde, haftada 3-4 gün yüzmeye gittim. Bu dönemi 9.5 kg alarak atlattım. Küçük kızım Tuna'ya hamile olduğum dönemde de, onu doğururken de hiçbir sorun yaşamadım. 3. doğumumu da sezaryenle yapmayı planlıyorum. Hastaneye heyecanlı ama sakin gitmek, ameliyat masasında uyuduktan sonra odamda sakin bir ortamda çocuğumu kucağıma almak, bana kolay ve rahat geliyor. Bir sağlıkçı olarak teoride normal doğum sağlıklı gelebilir ama benim yaşam şartlarım, heyecanlarım ve korkularım göz önüne alındığında, en idealinin sezaryenle doğum yapmak olduğunu düşünüyorum."