kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB'de "camiye yardım" polemiği

Yeni Haber
Avrupa Parlamentosu'nun Alman parlamenterlerinden Renate Sommer, Cicero dergisinin AB'nin Köln-Ehrenfeld Merkez Camii'ne 7.5 milyon euro destek verdiği iddiasını anımsattı, ancak bunun Almanya'daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin resmi yardım kabul etmedikleri açıklamasıyla çeliştiğini bildirdi.

Sommer, AB Komisyonu'nu gerçeği açıklamaya çağırdı.

AB Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle AP Başkanlığı'na yazılı bir soru önergesi veren Avrupa Parlamentosu'nun Alman kökenli Hristiyan Demokrat üyesi Renate Sommer, Almanya'da yayınlanan Cicero dergisinde Köln-Ehrenfeld'e yapılması planlanan merkez camisiyle ilgili bir iddia ortaya atıldığını bildirdi. Renate Sommer, "Habere göre cami ve/veya beraberindeki cemaat merkezi AB fonları tarafından 7.5 milyon avroya kadar sübvanse edilecek. Projenin organizatörü ise Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'dir" dedi.

DİTİB broşüründe ise "Gücünü kendisinden alan bir kurum olarak olarak merkez camiinin inşaatını tamamen kendi kaynak gelirlerimiz ve bağışlardan finanse ediyoruz. Ne Almanya ne de Türkiye'den resmi yardım almıyoruz. Bu nedenle de bağışlarınıza ihtiyacımız var" denildiğini kaydeden Sommer şu soruları yöneltti:

"Komisyon AB'nin cemaat merkezi ya da cami için herhangi bir ödenek tahsis ederek yardımda bulunup bulunmadığını açıklayabilir mi? Eğer bulunulduysa Komisyon ne kadar yardım yapıldığını, bunlardan ne kadarının bağış olduğunu bildirebilir mi?"

ANKA