kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahşan Ecevit'ten "Çankaya Sofrası"na tepki

Yeni Haber
Rahşan Ecevit, Atatürk'ün "Çankaya Sofrası"nı tekrar canlandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirerek, "Sofranın başında oturan kimse, cumhuriyetimizin değerlerini hor görmekte ve büyük bir umursamazlıkla onu kendi hedefine doğru çekiştirmektedir" dedi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Atatürk'ün, çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulunmak için bilim adamları, edebiyatçılar ve değişik alanlardan uzmanları davet edip düşüncelerini aldığı "Çankaya sofrası"nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tekrar canlandırılmaya çalışılmasını eleştirdi. Rahşan Ecevit, Atatürk'ün "Çankaya Sofrası"nda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun gerçekleşmesinde yer alan düşünce ve duygular doğrultusunda geleceğe yönelik sohbet ettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Köşk'te Atatürk'ün sofrasını canlandırmayı düşünenler var. Bu nasıl olacak? Çünkü şimdi bu Köşk'te oturanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesiyle örtüşmeyen düşünceleriyle o yapıyı Atatürk'ün köşkü olmaktan çıkarıp onu taş ve tuğladan ibaret bir yapıya dönüştürmüştür. Bu taş ve tuğladan ibaret yapının içindeki sofrada oturan kimse ise Cumhuriyetimizin değerlerini hor görmekte ve büyük bir umursamazlıkla onu kendi hedefine doğru çekiştirmektedir."

Türkiye'nin "takiyyecilerin ve bölücülerin" işgali altında olduğunu kaydeden Ecevit, "Bu durum Türk milletinin hiç beklemediği bir durumdu. Şimdi milletimizin yapması gereken oturup demokrasi nedeniyle başımıza gelen bu felaketten demokrasiden sapmaksızın nasıl kurtulabileceğimizi düşünmeye başlamaktır" dedi.

(ANKA)