kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ajan provokatör kelimesi beni tarif etmiyor

- Ajan provokatör, komplo teorisyeni. Siz hangisisiniz?
- Hiçbiri! Çünkü ajan provokatör aslında varolmayan bir faaliyeti yaratır, sonra ihbar eder. Ben varolan bir faaliyeti takip ettim, izledim, onun için bu tabir son derece yanlıştır.

- Siz kendinize ne denilmesini istiyorsunuz?
- İstihbarat elemanı veya ajan denilebilir.

- Teori üretmede ünlüsünüz; ya komplo teorisyeni olmak?
- Bazı olayları analiz ediyorum... Eğer genel kanaatin dışında bir sonuca varırsam komplo teorisi diyorlar. Mesela 11 Eylül saldırılarında dedim ki, bu terörist bir örgüt tarafından yapılmamıştır, Amerika içindeki iç mücadelenin sonucudur. Buna komplo teorisi derler. Oysa ondan sonra bu konuda bir sürü belgeler bulundu.

- Ciddiye alınmadığınız, analizlerinizin uçuk kaçık olduğunu söyleyenler de var. Size haksızlık mı ediliyor?
- Bunu doğal karşılıyorum. Çünkü birtakım insanlar kamuoyunu belli bir yönde yönlendirmek için mücadele ediyor; televizyonlar kuruyorlar, gazeteler çıkarıyorlar, birisi çıkıp bunu bozacak birtakım laflar ediyor, tek başına! Tabii bunu karalayacaklar. Ama şunu söyleyeyim; bütün söylediklerim kitaplar halinde, yazılar halinde ortaya çıkmıştır, bir bakalım kiminki doğru?

- Strateji konusunda otorite olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
- Evet çünkü ben yeteneksiz bir insan değilim. İkincisi, analizlerimi yaparken herhangi bir menfaat ya da ideolojik eğilimle yapmıyorum; tam bağımsızım. Yani ne bir beklentim var ne de vazgeçemeyeceğim bir inanç...