kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Derbi maçtan notlar

Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tarihi günlerinden birisini yaşadı.

Biletleri haftalar öncesinden tükenen maçta tribünler, iki takım taraftarı arasında bırakılan güvenlik boşluğu dışında tamamen doldu.

Ezeli rakiplerin mücadelesi öncesinde tribünlerde ve stat çevresinde büyük bir heyecan yaşandı.

Maçın başlamasına dakikalar kala Fenerbahçe tribünlerindeki organizasyonlarla statta renkli görüntüler oluştu. Maraton alt tribünde ve Telsim kale arkası tribünündeki sarı-lacivertli renkteki kartonlar ve dev bayraklar ilgiyle izlendi.

Dev bayraklardan birindeki ''Herkes haddini bilecek'' yazısı da dikkat çekti.

ZİCO KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Fenerbahçe Teknik direktörü Zico, Galatasaray karşısında takımının ilk 11'inde büyük değişiklikler yapmazken, sarı-lacivertliler sahaya beklenen kadrosuyla çıktı.

Ligde geçen hafta Denizlispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Alex ve kart sınırında olduğu için Denizlispor mücadelesinde yer almayan Lugano, derbide ilk 11'e dahil oldu.

Brezilyalı teknik direktör, orta alanın solunda Uğur-Vederson tercihini Uğur'dan yana kullandı. Rahatsızlığı nedeniyle derbi maç hazırlıklarının ilk iki çalışmasına katılmayan ve Denizlispor maçında yedekler arasında yer bulan Vederson, Galatasaray maçında da yedek soyundu.

Denizlispor maçında ilk 11'de yer alıp performansıyla beğenilen Uğur, derbide ilk 11'de şans buldu.

KEZMAN KADRODA, APPİAH YOK

Sağ dizindeki sakatlığı nedeniyle bir süre önce atroskopi yapılan Kezman, iyileştikten sonra ilk kez bir maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edildi.

Brezilyalı çalıştırıcı, dizine yapılan operasyondan sonra hızla iyileşen ve sıkı bir şekilde çalışan Kezman'ı uzun bir aradan sonra maç kadrosuna aldı.

Sarı-lacivertli ekipte Appiah ise derbi karşılaşmasında 18 kişilik kadroya giremedi.

Sakatlıkları bulunan ve tedavileri süren Tümer, kaleci Serdar ve Gürhan'ın yanı sıra, Deniz, Kemal, Can ve İlhan Galatasaray maçının kadrosunda yer almadı.

FENERBAHÇE'DE İLK HEYECANLAR

Fenerbahçe'nin Galatasaray ile yaptığı derbi maçta, 2 futbolcu sarı-lacivertli formayla ilk kez Galatasaray'a karşı forma giydi.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı futbolculardan Roberto Carlos ve Gökhan takımlarının ilk 11 kişilik kadrosunda yer alarak, önemli maçın heyecanını yaşadı.

Bu arada, uzun süredir Fenerbahçe'de forma giyen, daha önce yedek çıktığı Galatasaray maçlarında sonradan oynama şansı bulan forvet oyuncusu Semih, sarı-kırmızılı takıma karşı ilk kez takımının ilk 11'inde yer aldı.

GALATASARAY'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe maçı önesinde takımda çeşitli nedenlerden dolayı revizyona gitti.

Feldkamp'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile geçen hafta oynanan karşılaşmada ilk 11'de sahaya sürdüğü 4 oyuncu, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de yer almadı. Kırmızı kart cezalısı olan Hasan Şaş ve sakatlığı tüm çabalara rağmen geçmeyen Lincoln maçta forma giymedi. Alman teknik adam, Hakan Şükür ile Mehmet Topal'ı da derbi maçta yedek bırakırken, bu 4 oyuncunun yerine Barış, Volkan, Sabri ve Nonda ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde son olarak Gençlerbirliği maçında ilk 11'de başlayan Nonda da 1 ay sonra ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'da son olarak 8 Kasım'daki Helsinborg maçında ilk 11'de forma giyen Sabri, 1 ay sonra yeniden ilk 11'e Fenerbahçe maçıyla birlikte dönüş yaptı.Volkan ise Gaziantepspor ile 4 Kasım'da deplasmanda oynanan karşılaşmanın ardından yeniden ilk 11'de forma şansı buldu.

Ligde son olarak 2 hafta önce oynanan Trabzonspor ile 25 Kasım'da oynanan lig karşılaşmasında forma giyen Barış, Fenerbahçe maçıyla birlikte formasına kavuştu.

Galatasaray'da sakatlıkları süren Okan, Ayhan ve Linderoth da maç kadrosunda yer almadı.

2525 GALATASARAY TARAFTARI MAÇTA

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki karşılaşmayı 2525 Galatasaraylı taraftar, Migros Tribünü'nde kendilerine ayrılan yerden izledi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar ile Fenerbahçe taraftarları arasında geniş bir güvenlik bölgesi kurularak, herhangi bir olay çıkması engellendi.

GALATASARAY OLAYSIZ GELDİ

Galatasaray futbol takımı kafilesi olaysız olarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Sarı-kırmızılı takımı taşıyan otobüsün gelişi sırasında bazı taraftarlar, kafileye bozuk para attı.

TAKIMLAR AYNI ANDA STADA GELDİ

Fenerbahçe ve Galatasaray futbol takımları derbi maç için aynı anda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi.

Ezeli rakipleri taşıyan otobüsler, maçın başlamasına 1 saat 15 dakika kala, önce Galatasaray kafilesi olmak üzere arka arkaya stada giriş yaptılar.

Galatasaraylı futbolcular, stada giriş yaptıktan kısa bir süre sonra atmosferi görmek için sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekibi sahada gören Fenerbahçeli taraftarlar, rakiplerinin moralini bozmak için aleyhte tezahüratlar yapmaya başladı.

Sarı-kımızılılar, kendi taraftarlarının olduğu bölüme giderek, seyircisini alkışladı.

GALATASARAY ''FAIR PLAY SPOR DOSTLUKTUR'' YAZILI TİŞÖRTLERLE ISINDI

Galatasaraylı futbolcular, sahaya Umut Çocukları Derneği'nin yeşil renkteki ve ''Fair Play Spor Dostluktur'' yazılı tişörtleriyle çıktı.Maç öncesi ısınırken bu tişörtleri giyen sarı-kırmızılı futbolcular, bileklerine yeşil renkte bileklik taktı.

Bu arada, maçın hakemleri de aynı tişörtleri giyerek ısındı.

Öte yandan, Fenerbahçe takımının da aynı tişörtlerle ısınmak için sahaya çıkması bekleniyordu. Ancak sarı-lacivertliler, kendi eşofmanlarıyla sahada yer aldı.

SERVET HASRET GİDERDİ

Fenerbahçeli eski futbolcu Galatasaraylı Servet Çetin, maç öncesinde eski takım arkadaşlarıyla hasret giderirken, sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri'nin, Fenerbahçeli futbolcularla samimiyeti de dikkat çekti.

Sarı-lacivertli ekipteki hemen hemen bütün futbolcuların yanı sıra idari menajer Volkan Ballı ile konuşan Servet, eski takımıyla hasret giderdi.Sarı-kırmızılı oyunculardan Sabri de birçok futbolcuyla samimi görüntüler verdi. Semih ile saha içinde sarılan Sabri diğer bazı oyuncularla da samimi görüntüler sergiledi.

TARAFTARDAN DESTEK İSTENDİ

Maç öncesi Fenerbahçe cephesinden, taraftarına yapılan anonslarda, böylesine büyük maçlarda taraftarın her zaman için takıma itici bir güç olduğu belirtilerek, 90 dakika boyunca etkili bir destek istendi.

Anonslarda, taraftarın, derbilerde ve diğer büyük maçlarda alınan başarılı sonuçların baş kahramanı olduğu vurgulandı.

Önemli maçlarda maraton alt tribününde renkli kartonlarla verilen mesajlar, bu kez yerini çeşitli figürlere bıraktı.

TRİBÜNLERDE SIKI DENETİM

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için stat çevresindeki yoğun güvenlik tedbirleri tribünlerde de uygulandı.

Galatasaray taraftarına verilen Migros tribününün sol tarafındaki bölüm ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında büyük bir bölüm güvenlik nedeniyle boş bırakıldı.

Boş bırakılan tribünlere çok sayıda çevik kuvvet polisi yerleştirilirken, diğer tribünlerde ise çok sayıda özel güvenlik elemanı bulunduruldu.

Maraton tribününün, Galatasaray seyircisinin bulunduğu bölümüne yakın köşesine de taraftar alınmadı ve burada bir polis hattı oluşturuldu.

NOTLAR

-Maç öncesinde, Fenerbahçeli eski yönetici Uğur Dündar ve Galatasaraylı eski yönetici Ergun Gürsoy, FBTV'nin ''Derbi Özel'' programında, derbi maçla ilgili değerlendirmeler yaptı.

-Derbinin hakemleri maçın başlamasına 2 saat kala sahaya çıkarak zemini inceleyip, kale ağlarını kontrol etti.

-Maraton üst tribünde Galatasaray'a gönderme yapılarak, ''Anadolu topraklarına hoş geldiniz'' yazılı pankart açıldı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 15 9 5 1 27 12 32
2 Sivas 14 10 1 3 24 11 31
3 Fenerbahçe 15 9 4 2 25 14 31
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 15 8 4 3 17 12 28
5 Kayseri 15 5 7 3 19 15 22
6 Ankaragücü 15 6 4 5 17 17 22
7 Denizli 14 6 3 5 20 16 21
8 İ.B.B. Spor 14 5 4 5 18 16 19
9 Konya 14 5 4 5 15 22 19
10 G.B. Oftaş 14 5 3 6 15 14 18
11 Bursa 15 4 6 5 15 15 18
12 Trabzon 14 4 4 6 15 16 16
13 V.Manisa 14 4 4 6 18 21 16
14 Gaziantep 14 4 3 7 16 19 15
15 Ç.Rize 15 4 3 8 14 26 15
16 G.Birliği 14 3 4 7 18 23 13
17 Ankaraspor 14 2 5 7 13 19 11
18 Kasımpaşa 15 2 2 11 10 28 8
14:00
Ankaragücü - Kasımpaşa
Turkcell Süper Lig
14:00
Ç.Rizespor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
19:00
Fenerbahçe - Galatasaray
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
15. Hafta
 Bursa 0  
  Beşiktaş 1  
 Ç.Rize 0  
  Kayseri 0  
 Ankaragücü 2  
  Kasımpaşa 2  
 Fenerbahçe 2  
  Galatasaray 0  
 G.B. Oftaş -  
  Ankaraspor -  
 İ.B.B. Spor -  
  G.Birliği -  
 Konya -  
  V.Manisa -  
 Sivas -  
  Denizli -  
 Trabzon -  
  Gaziantep -  
Haftanın Maçları
15. Hafta
 Bursa Beşiktaş Cuma 20:00  
 Ç.Rize Kayseri Cumartesi 14:00  
 Ankaragücü Kasımpaşa Cumartesi 14:00  
 Fenerbahçe Galatasaray Cumartesi 19:00  
 G.B. Oftaş Ankaraspor Pazar 14:00  
 İ.B.B. Spor G.Birliği Pazar 14:00  
 Konya V.Manisa Pazar 14:00  
 Sivas Denizli Pazar 15:30  
 Trabzon Gaziantep Pazar 19:00