kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Almanya'da tren kazasında 3 Türk çocuğu öldü

Yeni Haber
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Germersheim kentinde üç Türk çocuğu tren kazasında hayatını kaybetti. Polis, Sondernheim ilçesinde meydana gelen kazada bir trenin, demir yolunda oynadıkları tahmin edilen Semih (11) ve Samet (14) Yıldızoğlu kardeşlerle Yiğit Kılıç (13) adlı çocuğa çarptığını ve çocukların olay yerinde öldüğünü bildirdi.

Ölen çocukların akrabalarından Sefa Akbaba, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, memleketleri Erzincan olan çocukların, spor dersinden eve dönerken demir yolundan geçmeye çalıştıklarının, bu arada kendilerine yaklaşan treni görmediklerinin tahmin edildiğini söyledi. Akbaba, Yiğit Kılıç'ın cenazesinin defnedilmek üzere memleketi Erzincan'a gönderileceğini, Semih ve Samet Yıldızoğlu'nun cenazelerinin ise Ludwigsburg kentindeki Müslüman mezarlığında toprağa verileceğini kaydetti.

Akbaba, çocukların cesetleri üzerinde otopsi yapıldığını ve cenazelerini işlemlerin tamamlanması halinde yarın almayı beklediklerini söyledi. Öte yandan, bu kazadan kısa süre sonra Aşağı Saksonya eyaletinde Vechta yöresinde meydana gelen bir başka tren kazasında 1 kişi öldü.Polis, bir trenin hemzemin geçitte bir kamyona çarptığını, 53 yaşındaki kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiğini, trende bulunan yolculardan 10'unun da yaralandığını bildirdi.