kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kundak

Patatesleri haşlayın. Sıcakken tereyağı, 1 adet yumurta sarısı, kabartma tozu ve hardalı ilave edin, ezerek iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu katıp, iyice yoğurun. Hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı düz, unlu bir yüzeyde 30 cm. çapında açın ve su bardağı ağzı ile 5 cm. çapında yuvarlaklar kesin. Her bir yuvarlağın ortasına bir adet sosis koyup, iki kenarını üst üste kapatın. Kalan yumurta sarısını çırpıp, üzerlerine sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
* 1 paket kokteyl sosis
* 50 gr. tereyağı
* 250 gr. patates
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı hardal
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çorba kaşığı çörekotu

Mıhlama
Önce tencerede mısır unuyla tereyağının yarısını kavurun. Sonra peynirlerin tümünü ekleyin. Hazırladığınız karışıma bir bardak su ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra, üzerine tavada erittiğiniz tereyağını dökün. Sıcak olarak servis edin.

MALZEMELER
*
150 gr. rende kaşar peynir
* 150 gr. dil peyniri
* 1 tatlı kaşığı tulum peyniri
* 2 yemek kaşığı mısır unu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı su

Lezzet teknesi
Halley bisküviler önce dörde bölünür. Diğer yanda 1 su bardağı süt ile krem şanti çırpılır. Kar haline getirilir. İçine 1 su bardağı hindistan cevizi ve kırılmış bisküviler konup, karıştırılır. Bu karışım cam kaseye bastırılır ve buzdolabında bekletilir. Çikolata sos üstündeki tarife göre pişirilir ve soğutulup, tatlının üstüne dökülür. Hazırlanan tatlının üstüne hindistan cevizi serpilir. Dolapta en az 2 saat bekletilip, servis yapılır.

MALZEMELER
*
10 adet halley bisküvi
* 1 kutu krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı hindistan cevizi
* 1 paket çikolata sos