kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Melek fısıltıları
Bir kapta un elenip, ortası açılır. Unun içine margarin, şeker, kabartma tozu ve vanilya konur ve iyice yoğrulur. Yapılan hamur 20 dakika dinlendirilip, merdane ile açılır. Su bardağıyla kesilip, sprey yağ ile yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer bir cam kasede yumurta akları kar haline getirilir. İçine fındık ve limon kabuğu rendesi konur. Bir krema pompası ile kurabiyelerin üzerine fındık büyüklüğünde sıkılır, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurta akları kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca kurabiyelerin üzerine birer tatlı kaşığı marmelat konup, arzuya göre yeşil fıstıkla süslenir.

Malzemeler
*
1paket margarin ( yumuşak )
* 1 çay bardağı şeker
* 1 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 4 Su bardağı un
* Sprey yağ

Üzeri için:
*
4 yumurta akı
* 1 çay bardağı fındık tozu
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 su bardağı marmelat