kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Helin'den Kür'e yazarlık dersi!

İnternette yazan Helin Avşar, "Bence yazıları o yazmadı" diyerek kendisini eleştiren edebiyatçı Pınar Kür'e sert çıktı: Okumadan yorum yapıyor!..
"ANONİM OLDUĞUNU YAZDIM"
Modacılık, oyunculuk, şarkıcılık derken şimdi de yazarlığa soyunan Helin Avşar'ın, 'gazeteport' adlı internet sitesindeki ilk yazısı olay oldu! NTV'deki 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında ünlü edebiyatçı Pınar Kür, "Bence yazıyı o yazmadı, bir yerden çevirdi. Üstelik kötü bir çeviri!" sözleriyle Avşar'ı eleştirdi. Helin, yazının 'anonim' olduğunu yazdığını belirterek; Kür'e Uğur Mumcu'dan bir alıntıyla cevap verdi:

"PINAR KÜR'Ü YADIRGADIM"
Pınar Kür, kalemine saygı duyduğum bir isim. Ama programda Müjde Ar, yazılarımı nasıl bulduğunu sorduğunda verdiği yanıta üzüldüm. O çapta bir yazarın, okumadığı bir yazı üzerine yorum yapmasını yadırgadım. Yazılarımı benim yazmadığımı söyledi. Ben yazıyorum! Ama o okumadan yorum yapıyor. Umarım kitaplarını da Uğur Mumcu'nun söylediği gibi 'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak' yazmıyordur.

Abla Avşar da ressama çatmıştı!
Avşar Ailesi'nin sanatçılarla kavgaları ünlü! Hülya Avşar da birkaç yıl önce ünlü ressam Fahrünnisa Zeyd'in eserlerinden oluşan sergide kendisine "Resimden ne anlarsın?" diyen Prof. Adnan Çoker'e, "Ceza alsam da söyleyeceğim. Cehalet gider, eşeklik baki kalır" diye cevap vermişti.
Haberin fotoğrafları