kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Ciddiyetsiz bir önerge

CHP, ciddi muhalefet yerine, bunalım tacirliği yaptığı için, halktan destek bulamıyor. H â kimler ve Savcılar Kanunu'ndaki değişiklik dolayısıyla, Adalet Komisyonu'nu basmaları bunun bir örneği. Yukarıda da izah ettiğimiz gibi, mül â kat, 1934'ten beri yapılıyor.
Baktım, CHP Muğla milletvekili Fevzi Topuz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, kadın memurları doğu illerine geçici görevle sürgüne gönderdiğini iddia ederek, onu "cinsiyet ayırımcılığı" yapmakla suçlamış. Bakanlıkta daire başkanı, müdür, şef gibi görevlerde yüzlerce kadın memur çalışıyor. Kimisi doğuda, kimisi batıda, kimisi kuzeyde, kimisi güneyde. Neden doğuya göndermek sürgün oluyor? Ayrıca, 25 bine yakın kadın, memur ve işçi olarak bakanlıkta görev yapıyor. Elbette aralarından bir bölümü de, doğu ve güneydoğuda hizmet verecek.
Hiç araştırmaya gerek duymadan, sadece gazetede çıkan bir haber veya yoruma dayanarak muhalefet yapılınca, işin ciddiyeti de kaçıyor.
Kadın düşmanı mı?

Önce, "kadın mühendis almıyor" diye suçlandı, şimdi de "kadınları Doğu'ya sürgün ediyor" iddiasıyla karşı karşıya. Neredeyse, Veysel Eroğlu'nu Reşat Nuri Güntekin'in "Bir Kadın Düşmanı" eserindeki Homongolos yapacaklar.