kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

'Burberry için Made in Turkey daha iyi bir imaj'

Burberry ürünlerinin etiketlerinde 'Made in Turkey' yazısı görmek güzel olmalı. Öğrendim ki her şeyden önce bu durum en çok Burberry'nin yöneticilerini iyi hissettiriyor. Burberry mont ve kabanları üretmeye başlayan Sezer Tekstil'in patronu Halil Sezer bizzat onlardan duymuş. Demişler ki Made in Turkey, (Türkiye'de üretilmiştir) Made in China (Çin'de üretilmiştir) çok daha iyi bir imaj. Sezer diyor ki, ilk defa hayatımda Made in Turkey ile ilgili bir iltifat duydum. Üstelik de bir lüks bir markadan.
Sezer Tekstil ile birlikte kimler Burberry'den sipariş almış, onu da sıralayalım: Erkek konfeksiyonu Sarar hazırlıyor. Gömlekleri Bilsar, kadın giyimi Mithat Giyim ve çantaları da Matraş üretiyor.
Peki neden Çin değil de Türkiye öne çıkıyor? Biliyoruz ki Çin'de de üretim kalitesi istenirse gayet yüksek. Günsan Çetin, 'Çünkü bu biraz da gusto meselesi. Kalitenin yanında gustonda olacak'
diyor. Sonra Halil Sezer'le konuşuyorum. O da diyor ki, hızlı teslimat, leb demeden leblebiyi anlayan üretici istiyorlar. Çünkü Burberry siparişini detaylandırmıyor.

Tek tek yapamazdık!
Çetin konfeksiyonun tanınmış isimlerini bir araya getirip, Burberry üreticisi yapması konusunda Halil Sezer şu yorumda bulunuyor:
'Günsan Çetin bu ülkenin hayırlı bir evladı. Hepimiz, işçilerimizle birlikte ona müteşekkiriz. Biz tek başına Burberry'e gidemezdik. Bizim önümüzü açtı. Düşünün 1500 paunda bir mont satılıyor. O yüzden kalite konusunda çok hassaslar. Bizim de çıtamızı yükselttiler. Bizlerin yani Türk firmalarının eğer tekstil ve konfeksiyonda bir geleceği varsa bu Burberry gibi markalardan geçiyor."
Londra-Hong Kong-İstanbul üçgeni

Günsan Çetin, Burberry'nin Londra ve Hong Kong'dan sonra üçünü satın alma noktasını İstanbul'a taşıdı. Böylece ilk kez bir lüks marka tüm koleksiyon ürünlerini Türkiye'den satın alıyor.