kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pijamalı köfte

Patlıcanları ortadan ikiye bölün, alacalı soyun. Limonla ovun. Tuzlu suda yarım saat bekletin. Bolca yıkayıp, sıkın. Kabak oyacağı ile içlerini oyun. Kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, maydanozu ve unu iyice karıştırıp, nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Patlıcanları bol yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Aynı yağda köfteleri de kızartın. Patlıcanların içine doldurun. Servis tabağına alın. Üzerine domates sosunu dökün. Kuskus, makarna, bulgur pilavı veya cacıkla servis yapın. SOSU: Domates rendelenir. 1 kaşık tuz, şeker, ketçap ve sarmısak doğranıp ateşte iyice pişirilir. Arzu ettiğiniz yerde kullanılır.

MALZEMELER 6 kişilik
* 1 kg patlıcan (ufak boy)

* 500 gr kıyma

* 2 yumurta

* Yarım demet maydanoz

* Tuz

* 2 çorba kaşığı galeta unu veya un

* Karabiber

* Kızartmak için sıvıyağ

Sosu için:
*
4 tane domates

* 1 tatlı kaşığı ketçap

* 1 kesme şeker

* 4 diş sarımsak n Tuz