kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pini Balili

Takımda üç dinde dua ediliyor

18.11.2007
-Başkan olmak size ne kazandırdı?
- Maddi anlamda hiçbir şey. Hatta bir kısım birikimlerim vardı, onlar da Sivasspor'a aktarıldı. Ama doğduğum yere hizmet ettiğim için manevi huzurum var. Kimse bana "Doğduğun toprak için ne yaptın?" diyemez.

- Bütçeniz nedir? Küçük bütçeyle nasıl şampiyonluğu hedefliyorsunuz?
- Para pul sadece bir enstrüman. Sahada başarılı olmak için 11 cesur yürek gerekiyor. Ben bir futbolcu almadan önce hem parasına hem de Sivasspor'a uyum sağlayıp sağlamayacağına bakıyorum. İnce eleyip sık dokuyorum. Her kuruş önemli benim için, hata yapma lüksüm yok. Diğer başkanlar ise lira hesabı yapıyor, benim gibi kuruş değil. Belki de bu yüzden daha fazla hata yapıyorlar.

- Kulüp başkanı nasıl olmalı?
- Sonuçta kulüp kimsenin babasının malı değil. "Benden sonrası tufan," demeye kimsenin hakkı yok. Bu bir bayrak yarışı ve yapamadığın noktada bayrağı devretmek gerekiyor.

- İsrailli oyuncunuz Balili'yi Sivas halkı nasıl karşılıyor?
- Ben mistik güçlere inanan biriyim. Bizim takımımızda üç dinde birden dua ediliyor. Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanların bir arda dua etmesi bize güç veriyor. Sivas'ta geçmiş yıllarda bazı olumsuzluklar yaşandığı için Balili'nin İsrailli olması, bazı çevreler tarafından önyargıyla karşılandı. Ama kötü beklentileri olanlar hayal kırıklığına uğradı. O kadar sempatik ki tüm halk onu çok seviyor. Sabah 7.00'de kalkıp şehri dolaşıyor, esnafla muhabbet ediyor.