kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zirveye Sivas çıkarması

Burcu ALDİNÇ
18.11.2007
Süper Lig'de şu sıralar herkes Sivasspor'un başarısını konuşuyor. Küçük bütçesine rağmen şampiyonluğa oynayan takım, 'dört büyükler' tabirini beşe tamamlamayı hedefliyor..
Süper Lig'e bu sezon Sivasspor damgasını vuracak gibi gözüküyor. Kulübün hedefleri arasında ilk beşe girmek ve Süper Lig'de kalıcı olmak var. Ama gönüllerinde şampiyonluk yatıyor. Yine de şimdiden çok iddialı konuşmak istemiyorlar. Kulübün başkanlığını dört yıldır Mecnun Otyakmaz yapıyor. Taraftar istediği sürece görevinin başında kalacağını söyleyen Otyakmaz, "Hakem hatalarından bizim de çok canımız yanıyor," diyor.

- Beşiktaş, Fenerbahçe maçından sonra yaptığı açıklamada Sivasspor maçına paf takımla çıkacağını söylemişti. Siz bu durumu nasıl karşıladınız?
- Çok fazla alınganlık göstermeye gerek yok. O hafta bizimle maçlarının olması sadece tesadüf, bizimle direkt olarak bağlantılı değil. Yine de ben olsam o açıklamayı yapmazdım. "Fenerbahçe, maçtan önce bazı açıklamalar yaparak hakemi baskı altına alıyor," dediler. Peki o zaman Beşiktaş da hafta içi yaptığı bu açıklamayla bizim hakemi baskı altına almış olmuyor mu?

- Ama Sivasspor da benzer bir açıklamayı Trabzonspor maçından sonra yapmıştı. Hükmen galip ilan edilince, bu üç puanı ikinci yarıda telafi edeceğiniz yönünde açıklamalarda bulunmuştunuz?
- Neticede 90. dakikaya 1-0 mağlup girdik. Top bizdeydi ve topun başında da Muhammed Ali vardı. Gol olsa en fazla 1-1 olurdu ve bir puan alırdık. Fakat dış etkenlerden dolayı üç puan aldık. Bir kısım taraftar sahaya indi ve milyonlarca taraftarın önünde takım kaptanımızı tokatladı. Kurallar gereği de üç puan bize verildi. Biz de ne yapsak da bu üç puanın manevi yükünden kurtulsak diye düşündük. Basın sözcüsü arkadaşımız da durumu dengelemek için ikinci yarı bir şeyler yapmayı düşündüğümüzü söyledi. Ama sadece düşünce aşamasındaydı. Bedavadan gelmiş bir puan gibi geldi ve bizi rahatsız etti.

- Sivasspor bu yıl oldukça önemli bir çıkış yakaladı. "Şampiyonluk yarışında biz de varız," diyor musunuz?
- Biz bu takımı oluşturduğumuzda heyecan içerisindeydik. Çünkü kafaya da oynayabilecek bir takım kurmuştuk, küme de düşebilecek. Ama kafaya oynamak illa şampiyon olmak demek değil. İlk beşe girmekti hedefimiz. İçeride oynadığımız maçları kazanarak yükselişimiz başladı. Şimdi oluşan bu pozitif elektriği lig sonuna kadar taşımak istiyoruz. Şampiyon olmak da hedeflerimizin arasında tabii.

- Bir de Vestel Manisaspor örneği var. Liderliği yakalamışken ikinci yarı düşüşe geçtiler...
- Bu çok ekstrem bir örnek. İlk dokuz hafta liderken, ikinci yarı küme düşmekten son anda kurtuldular. Böylesi 100 yılda bir olur. Vestel Manisaspor maçından önce bu konu gündeme geldi; "Acaba tarih tekerrür eder mi?" dedik. Ama biz onlar gibi olmayacağımızı ispat ettik.
Haberin fotoğrafları