kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milli birlik mesajları vereceğiz

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN
Karayılan'da başrolü üstlenen Bülent İnal: "Dizi 'Bu topraklar hepimizin' mesajını veriyor. Tam da bu yoğun gündeme denk gelen bir hikaye oldu" ..
Ünlü oyuncu Bülent İnal ikinci kez dönem dizisiyle ekrana döndü. Daha önce de 'Kurşun Yarası'nda kaymakam karakterini canlandıran İnal, bu defa bir halk kahramanı olan Karayılan karakterini canlandıracak. Başarılı oyuncu, Karayılan'ın hem hikaye hem de prodüksiyon anlamında çok iyi bir iş olduğunu vurgulayarak "Bu dizi Türkiye'de çıtayı yükseltecek' diyor. Dizide milli birlik kavramını anlattıklarını söyleyen başarılı oyuncu "Dizi, 'Bu topraklar hepimizin. Hepimiz bu topraklar için zamanı gelince savaştık. Zamanı geldiğinde de savaşılır' mesajı veriyor. Tam da bu yoğun gündeme denk gelen bir hikaye oldu" diye konuşuyor.

* Karayılan projesini sizin ağzınızdan dinleyebilir miyiz?
Dizide Antep, Urfa ve Maraş savunmaları anlatıyor. Bugüne kadar girilmemiş bir konu. Daha önceki projelerde batı cephesinde yaşananlar, askeri cephede Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının yaptığı mücadeleler anlatıldı . Bu kez de 'Güneydoğu'da neler oluyor?' diye bir bakma gereği duyuldu. 'Karayılan' efsanesindan yola çıkılarak Antep savunmasının anlatılması düşünüldü.

BİREBİR HAYAT HİKAYESİ DEĞİL
* Karayılan Antep bölgesinde efsaneleşen bir karakter... Biraz tanıtır mısını?
Karayılan, Antep çevresinde sevilen bir karakter. Hala akrabaları yaşıyor. Onun torunlarıyla görüştük konuştuk. Tabii ki biz birebir Karayılan'ın hikayesini anlatmıyoruz. Efsane olmuş ve herkese mal olmuş bir hikaye. Türkiye'deki bütün kahramanlar gibi... Biz ondan esinlenerek bir hikaye anlatıyoruz. Bunu baştan söylersek çok doğru olur. Yani bir belgesel olmadığı için içinde kurgular var. Karayılan'ın hikayesinden yola çıkarak bir Antep savunmasını anlatıyoruz. Yeni bir hikaye ve yepyeni bir film.

* Karayılan'ın akrabaları diziye nasıl tepki gösterdi?
Dizi başlamadan önce torunlarıyla tanıştık, görüştük. Onun anısına saygısızlık etmeden bir Karayılan hikayesi anlatıyoruz. Sonuçta yaşamış, herkese mal olmuş önemli kahramanlar bunlar. Bundan dolayı onlarla ilgili yalan yanlış şeyler anlatmak doğru değil. Biz onlara da bahsettik, 'Bu sizin dedenizden yola çıkılarak anlattığımız bir Güneydoğu savunması hikayesi. Ama dedenizin hayatı değil' dedik.

* İzleyiciyi nasıl bir dizi bekliyor?
Biraz şaşıracakları bir dizi bekliyor. 'Türkiye'de de böyle şeyler yapılabiliyormuş' diyecekler. Onları çok heyecanlandıracak, biraz düşündürecek, biraz da geriye dönüp kitap karıştırtacak, hikayelere farklı bir yerden baktırabilecek bir dizi olacak bence.

* Karayılan milli birlik mesajı veren bir hikaye... Dizi, tam da Türkiye'de bu tartışmanın yapıldığı bir döneme denk geldi.
Zamanlama açısından tam da bu yoğun gündeme denk geldi. Dizimizin ana fikri: 'Bu topraklar hepimizin. Hepimiz bu topraklar için zamanı gelince savaştık. Zamanı geldiğinde de savaşılır.' Bunu anlatan bir hikaye. İzleyenler yaşadıkları topraklara sahip çıkma ve milli birlik düşüncelerini bu projede görecekler.