kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bir kitapla ilişki yaşamak biriyle aşk yaşamak gibidir

28.10.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Bir kitapla ilişki yaşamak biriyle aşk yaşamak gibidir
- Son çıkardığınız kitap, Yedi Kapılı Kırk Oda... Bunu yazarken çok yorulduğunuzu, bunaldığınızı söylemişsiniz...
- Evet, inşallah okur da aynı şeyi hissetmez (gülüyor). Kitap çok elimde kaldı. Kitap çıkmadan birkaç ay önce kitabın son hikâyesini değiştirdim çünkü bir rahatsızlığım vardı son hikâyeyle ilgili ama ne olduğunu bilmiyordum. Bir kitapla ilişki yaşamak, aslında biriyle aşk yaşamak gibi... Aranızda bir huzursuzluk vardır, ne olduğunu bir türlü bilemezsiniz, hemen konuşmaya kalkarsanız yanlış yerlere gidebilir, kendinizi ve karşı tarafı yanıltırsınız. Son hikâye benim huzursuzluğumdu.

- Murathan Mungan kitaplarının her zaman alıcısı var, çok okunur. Burada tereddütünüz var mı?
- Tereddüt demeyelim de; okumak için okurundan dikkat ve emek isteyen bir kitap bu!

- Yedi Kapılı Kırk Oda yazarı için nasıl bir kitap?
- Bu 40 öykü olacak, 40 odayı tamamlayacağım ve günün birinde bunları Kırk Oda adıyla tek ciltte toplayacağım, böyle bir hayalim var. Masallarla olan ilişkim de benim kendi 'Bin bir Gecem.' Herkes dünyada var oluşuna bir kapı arar, ben de bu kitapta, kemikleşmiş bir stili olmayan bir yazar olarak, kendi yazımın varoluşunun kapılarını zorluyorum.

- 'Murathan Mungan dilinin şovunu yapıyor' diyebilir miyiz?
- Şov sözü burada olumsuz tınlıyor, performansı tercih ediyorum!

- Kitabın tanıtımı da dikkat çekiciydi. Yedi ünlü insan yedi ayrı pasaj okudu kitaptan. Bu yöntem kitapların popüler olmasını sağlamak için mi?
- İstedim ki kitap hem görülsün, hem işitilsin, hem oyuncunun sesi ve beden diliyle cisimleşsin ve orada bulunanlar sadece kitabın varlığından değil, içinden de haberdar olsun. Bir de çok fazla kitap çıkıyor son zamanlarda. Bir kitap sadece başka kitabı okuma zamanınızla rekabete girmiyor; o kitaba ayrılan zamanın karşısında internet, DVD, TV var! Bir şekilde kitap kendini duyurmak için dikkat çekmeye çalışıyor.