kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Popüler olmaya göz koysaydım piyasadakileri donumda sallardım!

28.10.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Popüler olmaya göz koysaydım piyasadakileri donumda sallardım!
- Popüler kültür ikonu olmak sizi korkutur mu?
- Ben kişiliği şöhretle oluşmuş bir insan değilim. Ama şöhret bana iyi bir öğretmen oldu. Şöhretin nasıl sinsi bir canavar olduğuna, nasıl sahibini yediğine ilk uyananlardanım. Popüler olmayı istemek, buna göz koymak... İnsan belli yaşlarda bunu ister ama üstünden atlamayı da bilmelidir. Bu anlamda baksaydım, yani popüler olmaya göz koysaydım, piyasada 'popüler' diye dolaşanların çoğunu donumda sallardım! Bu lafı da rastgele söylemiyorum; bu bir seçim meselesi. Popüler kültürle ilgiliyim ya da ilgisizim demek çok da mümkün değil çünkü bu elimizde olan bir şey değil. Aslında ben yapılan işle saf, temiz ilişki kurmaktan yanayım.

'BU BENİM MACERAM'
- Popüler kültür dediğimiz şey aslında nedir, neden burun bükülür bu kavrama?
- Aşağılama, bazı insanların kendilerini daha yüksek yerde konumlama ihtiyacıdır, buna sahip olsunlar olmasınlar. Popüler olanla samimi olarak ilgilenmeyenler, hoşlanmayanlar vardır. Bunu anlıyorum, bu anlamda önemsediğim şey üst kültür, popüler kültür gibi şeylerde kendimize koltuk aramak değil, nasıl bir kültürsanat eğitiminden geçtiğimiz, yapılan işlerle kurduğumuz saf ve samimi ilişki... Bir de ilgilendiğimiz figürlerin bütün bir hayat macerasına talip değiliz. Ben şimdi Müslüm Gürses albümü yaptım diye Müslüm Gürses'in bütün hayat macerasının taşıyıcısı mı oldum?

- Hayır ama popüler kültür figürü olarak gösterildiniz...
- Bir şey söyleyeyim mi, en önemli şey insanın kendinin ne olduğunu bilmesi. Dikkat edin, kendini anlatmak konusunda çok çırpınan insanların zaten kendiyle kurduğu temel bir güvensizlik ilişkisi vardır. Diyelim ki biriyle tanışıyorsunuz, 15 dakikada sizi anlamaya, çözmeye çalışıyor. Ben de hep şunu düşünürüm; ben kendimi 40 yılda biriktirdim, sen 15 dakikada nasıl çözeceksin beni? Herkesin kafasında bazı şablonlar var, belli sınav soruları var, o resme uygunsanız geçiyorsunuz, değilseniz kalıyorsunuz. Hayat böyle bir şey değil. Mesela kimsenin anlamadığı, bulanık, muğlak şiirler, yazılar yazdığınız zaman çok soylu, çok üst kültür, çok bir şey olmuyorsunuz ki! Sadece bir vehmin kurbanı oluyorsunuz.

- Müslüm Gürses sizden sonra kendine gelemedi! Televizyonda bırrrlamalara başladı, 'İhtiyacım var home theatre sisteme' diye şarkılar söylüyor. İzliyor musunuz ?
- Hayır diyeyim ve konuyu kapatalım (gülüyor). Birlikte bir iş yaptık, güzel bir işti, o onun macerası, bu benim maceram. Bu kadar!