kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ben kadını yüceltiyorum'

28.10.2007
-Siz erkeğin el üstünde tutulduğu, pohpohlandığı bir tarzı öneriyorsunuz...
- Ayol pohpohlanmıyor. Erkeğin yapısı bu. Erkek esasında avlanan, avlayan kadın.

- Erkeklere ne diyorsunuz?
- Erkek milletine benim güvenim o kadar az ki. Ben kadını yüceltiyorum aslında, kadının zekâsına, kadının aklı selimine sesleniyorum.

- Kadının biraz ezik olmasını istiyorsunuz sanki...
- Hayır katiyyen, ben kendim ezik miyim? Hiçbir zaman ezilmedim, ne ezdim, ne ezildim.

- Ama herkes sizin olanaklarınıza sahip değil ki...
- Bir kişi bilmeden, içinden geldiği gibi yaparsa yanlışlıklar yapar. "Bu deveyi güdeceksen, bunları yapman lazım," diyorum.

- Gerçekten sinek bile olsa koca koca mıdır size göre?
- Evet öyledir, hiçbir boşanan insan "İyi ki ayrıldım, kurtuldum, bir daha evlenmeyeceğim," demiyor. Niye bu kadar çok tutuluyorum, sebebi bu işte, hakikatleri söylüyorum.

- Feminizm hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Feminizm dediğine göre tacizden bahsedersek; erkek kadına geçerken dokunuyorsa, elle ve sözle taciz ediyorsa olmaz. Feminizm demek, erkekleşmiş kadın demek değil. Feminizm şahsiyettir, haklarını bilinçli olarak, ne yaptığını bilerek, kadınlığını yitirmeden savunmaktır. Bir sürü kadın var, dışarıda o kadar çok emrediyor ki, eve geldiğinde aynı şekilde davranıyor. Ben feminizmi, eğer hakların korunması olarak görüyorsak savunurum ama kocanın tahakküm altında tutulması olarak düşünürsek yokum. Ben de çalışan, üreten bir insanım. Feminizmimde en ufak bir eksiklik görüyor musun? Beğenildiğini göreceksin ama açık büfe gibi olmayaksın.