kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kimseye bağımlı olmak istemiyoruz

04.11.2007
1 MİLYONA GAZETE SATMAK RİSK DEĞİL Mİ?..
- Gazete okuma alışkanlığı olmayan bir toplumda 1 YTL'ye gazete okutmak ne kadar sahici geliyor size?
- Gazeteler biliyorsunuz ne kadar çok satarsa o kadar ziyan eder. Bir gazetenin maliyetiyle satış fiyatı arasında büyük fark var. Siz bir şeyi zararına satıyorsanız o zararı başka bir yerden çıkartmak zorundasınız. Zararı çıkartmaya çalışırken birilerine bağımlı olmak zorundasınız. Biz gazeteye ilan alacağız ama 'Hiç kimse ilan vermezse de vermesin,' diyebiliyoruz. 1 liraya satacağız çünkü.

- Büyük bir risk almıyor musunuz?
- Bu çok büyük bir risk ama bunu görmek istiyoruz. Ama şunu istiyoruz; hiçbir baskı altında kalmayalım, hiçbir şeyden korkmayalım. Eğer biz 35-40 bin tane satabilirsek, bu gazete harcadığı parayı karşılayabiliyor; esas derdimiz bu. Ve bunu hak edecek bir gazetecilik yapmak istiyoruz. Bunun için Babıali'nin haber tariflerinden farklı bir haber tarifimiz olacak.

- Nedir o haber tarifi?
- Çok tipik bir kelime vardır Türkçe'de, 'aslında'... Herkes bir şeyler söyler, sonra da 'aslında' diye başlayan başka bir cümle ekler. Aslında genelde görülenden daha farklı bir gerçek var. Biz o 'aslında'yı anlatmak istiyoruz. Yani size böyle böyle diyorlar ama 'aslındası şudur'u göstermek... Ayrıca haberlerin yazım dilini değiştireceğiz. Daha insanı merkeze alan haberler yapacağız çünkü bütün hayat insanın etrafında döner. Politika dediğiniz, savaş dediğiniz, barış dediğiniz, siyaset dediğiniz, cinayet dediğiniz, aşk dediğiniz ne varsa, bunların hepsinin merkezinde insan var. İnsanlar bizim gazeteyi okurken bir şeyler öğrensinler ama okudukları yazıdan lezzet de alsınlar istiyoruz.