kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
- Patronlarınız Alkım Yayınevi'nin sahipleri...
- Buranın patronları iki genç adam, Başar ve Savaş Arslan. Bu gazetenin içinde patron odası yok! Patron odasını boşalttı ve gitti, kendi odasını Alev Er'e verdi. Asla patronlar bu gazetede çalışanlardan bir şey talep etmeyecek, ne bir haberin konması, ne bir haberin çıkartılması... Bunlar bizim getirdiğimiz kurallar değil, gazeteyi çıkartan o iki genç adamın istekleri. Onlar sadece şunu istiyorlar; Türkiye'nin en prestijli, en dürüst gazetesinin sahibi olsunlar, onların ihtirası da bu!

- Ucuz fiyatla çok kitap satma kampanyası başlattılar, hatta ilk olarak sizin kitabınız 1 milyon sattı. Şimdi de pahalı gazete satma iddiasındalar. Yok mudur bunun bir dengesi?
- Onlar bana sorarsanız bir tür dâhi. İhtirasları kendi işlerinde hep en iyisini yapmak. Yani öyle bir iş yapsınlar ki, onların yaptığını başka hiç kimse yapamasın, bunu seviyorlar. Bu gazeteyi de ona göre kuruyorlar. Patronluğun Türkiye'de köy ağalığına benzeyen bir zevki vardır, emredersin, istersin, adam atarsın, genel yayın müdürü azarlarsın. Onlar böyle bir ağalık peşinde değiller.

- Türkiye'de kitap basmak, satmak bir gazete kuracak kadar kârlı bir iş mi peki? Perde arkasında başkaları var mı?
- Kaç para koyuyorlar bilmem. Nasıl onların bana bazı sorular sormaları yasaksa ben de onlara bazı soruları sormam. Ama şunu söyleyebilirim; bu gazetenin arkasında başka hiç kimse yok. Hiçbir yerden, hiçbir kimseden, hiçbir kuruluştan, cemaatten, örgütten, dilden, dinden, ırktan, siyasi partiden, ekonomik kuruluştan burası destek almıyor, almayacak.

- Finanse eden bir tek Alkım Yayınları mı yani?
- Evet ama onlar sadece yayıncı değil, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük kitapevlerinden birine sahipler. Ayrıca sadece edebi kitap, kültür kitapları filan basmıyorlar, ders kitapları da basıyorlar; zannediyorum ki işleri iyi gidiyor. Eğer sorduğun buysa, arkalarında kimse yok! Hiç kimsenin paravanı olarak çıkmıyorlar, eğer birisi böyle bir şey olduğunu gösterirse buradaki herkes, o an buradan çıkarız.