kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP'li Birinci: Dört dosya fişlemeyi sobada yaktım

ANKARA
AK Parti İstanbul Milletvekili Necat Birinci, müsteşarlığı döneminde Milli Eğitim çalışanlarının fişlendiği klasörleri bir kasada bulduğunu ve sobada yaktığını söyledi..
2008 Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Fişleme şoku" yaşandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Necat Birinci, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olduktan 1.5 yıl sonra açtığı bir kasadaki klasörlerde; bakanlık bürokratlarının, ilçe milli eğitim müdürlerinin, il milli eğitim müdür yardımcılarının ve okul müdürlerinin fişlendiğini gördüğünü ve bundan irkildiğini söyledi.

'GÖRÜNCE İRKİLDİM'
Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YURTKUR Genel Müdürlüğü, YÖK ve 85 üniversitenin bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alan Ak P arti İstanbul milletvekili Birinci, fişlemeyle ilgili tanıklığını şöyle anlattı: "Müsteşar olduktan sonra, bir kasanın anahtarını bana teslim ettiler. 1.5 yıl merak edip de bu kasayı açmadım. Ancak bir gün açtım ve içinden 4 tane büyük klasör çıktı. Bu klasörlerde ne olduğuna baktığımda, bakanlık bürokratlarının, bütün ilçe milli eğitim müdürlerinin, il milli eğitim müdür yardımcılarının ve okul müdürlerinin fişlendiğini, onlara ilişkin bilgilerin olduğunu gördüm ve bundan irkildim. O fişleri arabaya koydum ve soba kullanan bir arkadaşımın evine gittim ve 'şunları yakalım' dedim." Birinci, "Biz mazimizi temizledik, ak sayfayla çalışmaya başladık. Bizi kadrolaşmakla itham etmek büyük haksızlık. İttihat terakkiden bu yana en tarafsız olan biziz" diye konuştu.