kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"İlerleme raporundaki bazı eleştiriler tek taraflı"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayip Erdoğan AB İlerleme Raporu'nda yer alan bazı eleştirilerin tek taraflı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları dikkate almadan, mekanik bir yaklaşımla olayların değerlendirilmesine artık alıştık" dedi.

Erdoğan, AKP Kadın Kolları tarafından düzenlenen Sivil Anayasa Sempozyumu'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında terör örgütünün en büyük desteği AB üyesi ülkelerindeki yandaşlarından aldığını belirten Erdoğan, bu konuda AB üyesi ülkeleri eleştirdi. AB İlerleme Raporu'na da değinen Erdoğan şöyle konuştu:

"Dileğimiz AB yetkililerinin ilerleme Raporu vesilesiyle Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki çabalara verdiği desteği samimiyetle ve geliştirerek devam ettirmesidir. İlerleme Raporu'nda yer alan eleştirilerin bir bölümü zaten bizim de gündemimizde olan, hazırlığını yürüttüğümüz konuları içermektedir. İlerleme Raporu'ndaki eleştirilerin bizim çalışmalarımızın ne kadar isabetli olduğunu teyit eden ifadeler olarak değerlendiriyoruz. Elbette bu raporda katılmadığımız bir takım ifadeler ve eleştiriler de yer almaktadır. AB'nin müzakerelere başlama sürecinde Türkiye'ye çıkardığı zorlukları ve sonrasındaki gelişmeleri dikkate aldığımızda, bu eleştirilerin tek taraflı yaklaşımı ifade ettiği söylenebilir. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları dikkate almadan mekanik bir yaklaşımla olayların değerlendirilmesine artık alıştığımız için bunların üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Ancak, her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye AB'nin demokratik ve ekonomik kriterlerini her şeyden önce kendi ihtiyaçları ve insanlarının yaşam standartlarını yükseltmek için istemektedir."

(ANKA)