kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkmenler'e "ölüm tehdidi" iddiası

Yeni Haber
Merkezi Adana'da bulunan Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, Irak'ın Kerkük kentinde, Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ve Türkmenlere, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon olasılığı halinde ''ölüm tehdidinde'' bulunulduğunu öne sürdü.

Demirdüzen, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, artan saldırılar karşısında terör örgütünü etkisiz hale getirmek amacıyla Irak'ın kuzeyine yönelik operasyon düzenlemesi olasılığı karşısında, Kerkük'te faaliyet gösteren Irak Türkmen Cephesi (ITC) yetkilileri ve Türkmenlerin evlerine, tehdit içerikli bildiriler atıldığı yönünde bilgi aldığını söyledi.

Daha önce var olan baskıların, askeri müdahalenin gündeme gelmesiyle tehdide dönüşmesinin endişe verici olduğunu belirten Demirdüzen, altında ''Kürt fedailer'' yazılı bildirilerde Türkmenlerin ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Demirdüzen, internet üzerinden Türkmenlerin mail adreslerine de gönderilen bildirilerde, ''Türkmen Cephesi Caşlarına: Yapılacak herhangi bir Türk saldırısı durumunda sizlerden intikam alacağız. Bu son uyarıdır'' ifadesinin yer aldığını bildirdi.

Bölgedeki sorunun Irak'ın kuzeyindeki yönetimden kaynaklandığını savunan Demirdüzen, şunları kaydetti:
''2003 yılından bu yana söz konusu yönetim, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı. Bu örgüt mensuplarına siyasi ve silahlı eğitim verildi.Aynı zamanda ABD'nin bölgeye getirdiği silahların da bir şekilde bunların eline geçtiği biliniyor. Kullandıkları patlayıcıların kaynağının da Irak'ın kuzeyi olduğunu hepimiz gördük.

Peşmerge ABD'nin desteğiyle bilinçsizce saldırılar yapıyor. ABD Irak'tan çekildiği zaman baş başa kalınacağı unutulmamalı. Bölgedeki grupların bunu çok iyi bilmesi gerekir. İşte o zaman gerçek Iraklılar devletine sahip çıkacak. ABD'nin dostluğu sürekli olmaz. Çıkarlarını ön planda tutar. Barzani'nin babasını da bir zaman kullandı ve attı. Şimdi de kullanıp atacak. Irak'ın kuzeyindeki Türkmenlerin tırnağına dokunulması halinde gereken meşru savunmanın yapılmasını bekliyoruz.''

(AA)