kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

100 suikast silahı ele geçirildi!

Yeni Haber
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sokulan ve suikast silahı olarak tabir edilen 100 tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan operasyonlarda; büyük bir başarıya imza atıldı.

2 aylık bir takibin sonucunda silah kaçakçılarına büyük darbe vuruldu.

Silah kaçakçılığı ve ticareti yapan, çevre iller ile komşu ülkelerden temin ettikleri silahları Diyarbakır merkezinde pazarlama hazırlığında olan şahıslara yönelik "Metal Fırtına 21" kod adı operasyon düzenlendi.
Takip sonucu bir eve baskın yapan polis, 100 adet Kral Mini 2007 marka 6.35 milimetre çaplı (Kuru sıkıdan çevirme 6136 Sayılı Kanun kapsamında) tabanca, 100 adet şarjör ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 1 şahıs, 6136 SKM bireysel silah ticareti yapmak suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan araştırmada, silah kaçakçılığı yapan M.K. adlı zanlının daha öncede, uyuşturucu, çay ve sigara kaçakçılığından sabıkası olduğu belirlendi.

Emniyet yetkilileri, ele geçirilen silahların Diyarbakır merkezde adam öldürme, yaralama ve gasp gibi olaylarda kullanılan silahlarla benzerlik gösterdiğini ifade ediyor.

MARDİN'DE TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH TEMİN EDEN 11 KİŞİ YAKALANDI


Öte yandan Mardin'de terör örgütüne silah ve mühimmat temin eden 11 kişi tutuklandı.

Mardin ve ilçelerinde düzenlenen 5 ayrı operasyonda çok sayıda ABD yapımı Glock marka tabancalar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile PKK terör örgütüne ait çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.
Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün 'Rövanş' adını verdiği operasyon kapsamında 52'si Glock olmak üzere, 88 değişik çap ve markada tabanca, bu tabancalara ait 151 şarjör, yine bu silahlara ait değişik çap ve markada 96 mermi ele geçti. Operasyonda suç organizasyonu içerisinde yer alan 11 kişi tutuklandı.

Ayrıca aynı operasyonların devamı olarak, 6 Kasım'da Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir'de sabaha karşı eş zamanlı düzenlenen operasyonda ise; aynı suç organizasyonu içerisinde yer aldıkları önceden belirlenen Nusaybin ilçesinde 10, İzmir'de 3, Gaziantep'te 1, Şanlıurfa'da 1, Batman'da 3, Şırnak'ta 4 olmak üzere 22 kişi yakalandı. Yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile yasadışı PKK terör örgütüne ait örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan 22 şüpheli şahıs, terör örgütü adına teşekkül oluşturmak sureti ile uluslararası silah ve mühimmat kaçakçılığı yapmak suçundan adli mercilere sevk edildi.

CİHAN