kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mehmet Gül

MHP'li Gül'e karaciğer nakli

Mustafa KAYA İSTANBUL - SABAH
Milliyetçi Hareket Partisi eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'e "siroz" hastalığı nedeniyle karaciğer nakli yapıldı..
MHP'li Mehmet Gül, gençlik yıllarında yakalandığı Hepatit B'nin siroz hastalığına dönüşmesi nedeniyle 6 aydır karaciğer nakli bekliyordu. İki gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Zafer Kum'un karaciğeri Memorial Hastanesi'nde yapılan operasyonla Gül'e nakledildi. Babası için karaciğerinin yarısını vermeye hazırlanan oğlu Şeref Gül ise başka bir karaciğer bulunması üzerine organlarını bağışladı.

SAĞLIK DURUMU İYİ
Gül'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken Memorial Hastanesi'nde dün bir basın toplantısı düzenlendi. Operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mümci Kalayoğlu, "Mehmet Gül'ün karaciğeri siroz oldu. Karaciğeri kullanılmaz haldeydi. İlaçla tedavi mümkün değildi. 6 aydır beklemedeydik. Gelen karaciğerle operasyonu gerçekleştirdik. Başarılı bir operasyondu. Şu anda yoğun bakımda yarın odasına alınacak. Ben hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

'HERKES TEST YAPTIRMALI'
Prof. Dr. Koray Acarlı ise her insanın bir gün Gül gibi organ beklemek zorunda kalabileceğini belirterek, organ bağışının önemine değindi. Acarlı herkesin Hepatit B ve C testi yaptırması gerektiğine de dikkat çekti. Eski milletvekili Ahmet Çakar ise, Gül'ün ülkücü hareketin önemli bir ismi olduğunu belirterek, "Tüm ülkücülerin gözü aydın. Organ nakli önemli. Buradan açıklıyorum ve çocuklarıma vasiyet bırakıyorum. Organlarımı bağışlayın" dedi.