kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
alibaba.com'un ortakları halka arzda rekor hasılatı işte böyle kutladı. Google'dan sonra alanında en büyük halka arz olan alibaba.com 1.5 milyar dolarlık hasılatla dikkat çekti.

Alibaba 1.5 milyar $'a 'Açıl susam açıl' dedi

Çin'in en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Alibaba.com, 1.5 milyar dolara halka açıldı. Şirket hisseleri iki katına fırladı..
Çin'in en büyük online alışveriş şirketi Alibaba. com, dün 1.5 milyar dolara halka açılarak Google'dan sonra en büyük halka açılmayı gerçekleştirdi. Financial Times gazetesinin haberine göre, Honk Kong Borsası'nda işlem görmeye başlayan şirketin hisseleri halka açılmadan önce 13.50 dolara işlem görürken, şirket hisseleri borsaya kota olduktan sonra 30 dolardan işlem görmeye başladı ve değerini iki kattan fazla artış gösterdi. Şirket hisseleri 'Açıl susam açıl'a adeta gönderme yaparak 32 dolara kadar yükseldi. Halka açılma hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılardan büyük ilgi görürken, şirketin Hong Kong Borsası'nda işlem gören hisseleri borsanın en pahalı hisselerinden biri haline geldi. Şirketin halka açılmasında Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Deutsche Bank danışman olarak hizmet verdi. 858.9 milyon adet hissesi halka açılan Alibaba.com'un yüzde 17'si borsaya kote olurken, Hong Kong Borsası'nın dün en çok işlem gören şirketi unvanını da kazandı. Şirketin dün 536 milyon hissesi işlem görerek el değiştirdi. Çin'de teknoloji şirketlerinin hızlı yükselişi dünkü halka arz ile devam etti. Yahoo'nun yüzde 39'una sahip olduğu Alibaba Group'un iştiraki olan Alibaba. com hisseleri Yahoo'dan da büyük ilgi gördü. Yahoo dünkü halka arzda 100 milyon dolarlık Alibaba.com hissesi satın aldı. Böylece Yahoo'nun toplam hisse oranı yüzde 40'a yükseldi. Çin'in en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Alibaba.com, 2007 yılında 25 milyon aboneye ulaştı. Şirketin 2007 yılı ilk yarısında elde ettiği net kâr 39.2 milyon dolar oldu. Şirketin 2008 yılı net kar hedefi ise yüzde 63'lük artışla 136 milyon dolar.
Haberin fotoğrafları