kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gisele Bündchen'in bu yılın ilk 6 ayında 33 milyon dolarlık kazanç elde ettiği belirtiliyor.

Brezilyalı model doları terk etti, Euro'ya geçti

Finans piyasalarından sonra yıldızlar dünyası da dolara sırt çevirdi. Dünyanın en zengin mankeni Gisele Bündchen artık dolarla çalışmayacağını açıkladı..
Doların uluslararası para birimleri karşısında sürekli değer kaybetmesi finans piyasalarından sonra eğlence dünyasının da dolardan vazgeçmesine neden oldu. Dünyanın en çok para kazanan mankeni 27 yaşındaki Brezilyalı top model Gisele Bündchen, artık yaptığı iş anlaşmalarında dolar kullanmıyor. International Herald Tribune'nin haberine göre, Brezilyalı top model ödemelerinin dolar dışında herhangi bir para cinsinden olabileceğini belirtti. Son dönemlerde doların hızlı düşüşü karşısında ABD'li dolar milyarderi yatırımcı Warren Buffett, Jim Rogers ve Bill Gross gibi isimlerin ardından eğlence dünyasından manken Bündchen'in de dolardan vazgeçmesi doların artık para birimi olarak itibarını yitirdiği yorumlarına neden oldu. Top modelin ikiz kız kardeşi ve aynı zamanda menajeri Patricia Bündchen, "Yeni anlaşmaları Euro üzerinden yapmak çok daha cazip. Çünkü doların ne olacağı belli değil" dedi. Brezilyalı mankenin ağustos ayında ABD'li kozmetik ürünleri şirketi ile yaptığı anlaşmanın da Euro üzerinden yapıldığı bildirildi. Yaptığı işlerden alacağı paranın maksimum kar etmesi için böyle bir karar aldıklarını belirten Bündchen, servetini korumak adına dolardan vazgeçtiklerini kaydetti. Bündchen'in bu yılın ilk altı ayında 33 milyon dolarlık kazanç elde ettiği belirtiliyor.

DOLAR YERLERDE!
Dün ABD Merkez Bankası yöneticilerinden Randall Kroszner'in 'mortgage krizinde işler kötüye gidebilir' uyarısı sonrası doların düşüşü hızlandı. Piyasa analistleri doların mortgage krizi belirsizliği nedeniyle değer yitirdiğini ve bunun ABD Merkez Bankası'nın yeni faiz indirmlerine işaret ederek doların değer kaybını hızlandırdığını söyledi.