kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çağlayan Topaloğlu

Bir insan reyting uğruna hırsızlıkla suçlanmaz ki!

BUGE CANKAT
youtube'da izlenme rekoru kıran 'Kalbime Gömerim O Zaman' adlı şarkının sahibi Çağlayan Topaloğlu: Bu parçanın benim olmadığı iddia edildi, hırsızlıkla suçlandım. Reyting uğruna karalamaya çalışıyorlar!..
Mustafa Topaloğlu'nun oğlu Çağlayan Topaloğlu'nun ilk maxi-single'ı 'Kalbime Gömerim O Zaman' geçtiğimiz günlerde çıktı. Albüm; Prestij Production etiketiyle müzik marketlerdeki yerini almadan, polemikleriyle gündeme geldi. İnternette yayılan ve youtube'da dinlenme rekoru kıran şarkıyı, başta Gökçe Kırgız olmak üzere pek çok kişi sahiplendi.

İyi ki tasdik ettirmişim!
Ancak parçanın gerçek sahibi olan Çağlayan Topaloğlu, bu iddialara son vermek için albümünü bir an önce çıkarma kararı aldı. Genç popçu, kendisi hakkında yapılan suçlamalarla ilgili şöyle konuştu: "Burada büyük bir sahtekarlık var ama olayı bana döndürmeye çalışıyorlar. Neden? Çünkü ben ünlü bir sanatçının, Mustafa Topaloğlu'nun oğluyum. Biz güçlüyüz, gücümüzle bir şeyleri yapabiliriz. Olay kızı mağdur gibi gösteriyorlar. Mustafa Topaloğlu'nun oğluyum diye mağdur olamaz mıyım? Reyting uğruna bir insan karalanıp, hırsızlıkla suçlanmaz ki!"

* Herkesin diline dolanan, youtube'da dinlenme rekoru kıran 'Kalbime Gömerim'i birçok isim sahiplendi. Ne zaman yapmıştınız bu parçayı?
Hâlâ neden 'Bu parça Çağlayan'ın mı yoksa başkasının mı?' diye tartışılıyor anlamıyorum. Ne zaman yaptığımın hesabını tutmadım ama bir sene önce tasdik ettirmiştim. Gökçe Kırgız'ın sahiplenmesi ve bu olaylar daha çok yeni. İyi ki tasdik ettirmişim.

Cep telefonlarıyla yayıldı

* Peki nasıl çalınmış olabilir?
Mesela ben yapıyorum parçalarımı, sonra 'Nasıl olmuş?' diye herkese dinletiyorum... Tasdikli olduğu için de rahattım. Mesela bir bara gittiğimizde veya başka bir ortamda arkadaşlarla beraberken söylüyordum. Herhalde cep telefonlarından yayıldı gitti.

* Bu olay bu kadar netken ve sizin mağduriyetiniz bu kadar açıkken neden bu tartışma hâlâ bitmedi peki?
Burada büyük bir sahtekarlık var ama olayı bana döndürmeye çalışıyorlar. Neden? Çünkü ben ünlü bir sanatçının; Mustafa Topaloğlu'nun oğluyum. Biz güçlüyüz, gücümüzle bir şeyleri yapabiliriz! Gökçe Kırgız'ı mağdur gibi gösteriyorlar. Ben Mustafa Topaloğlu'nun oğluyum diye mağdur olamaz mıyım? Reyting uğruna da bir insan karalanıp, hırsızlıkla suçlanmaz!

* Bu parçayı kimin için yapmıştınız?
Geçmişte yaşanan bir hikaye üzerine yapılmış bir parça. 'Bana acı çektirse de, bu şarkıyı yazmama sebep olan kişiye' diye albümdeki ilk teşekkürü de ona yazdım. Ben onu kalbime gömdüm. Ondan bahsetmeyelim.

* Babanız albümünüzü dinledi mi?
Albümün çıkma aşamasını pek takip edemedi babam. Albüm bittikten sonra 'Baba bak, biz bu albümü kendimiz yaptık' diye getirdim. Dinledi ve 'Aferin yaa! Tebrik ediyorum, iyi iş çıkarmışsınız' dedi. Bu başka bir şey. Ne parayla ne de başka bir şeyle ölçülür.

* 'Mustafa Topaloğlu'nun oğlu' sıfatı sizi rahatsız ediyor mu?
Mustafa Topaloğlu'nun oğlu, diye anılmaktansa; "Çağlayan diye biri çıkmış, iyi bir iş çıkarmış" denmesi daha hoşuma gider. Ama bundan kaçmak isteseniz de, kaçış yok.

Albümde soyadım yok

* Ama tanıtım bülteninde kimin oğlu olduğunuz yazıyordu...
Bilgi vermek ayrı, onun üzerine oynamak ayrı bir şey! Zaten bu olay çıkacak ortaya. Ama albüme dikkat edersiniz; üstünde Çağlayan yazıyor. Soyadı belirtilmiyor. Bunu insanların gözüne sokmaya gerek yok.

* Kimleri rakip görüyorsunuz?
Niye rakibim olsun ki? Herkes kendi masasında, kendi sandalyesinde. Herkes farklı duygularla bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Benim farklı bir çizgim var.

* Ama başarılı bulduklarınız vardır...
Yaşıtlarım arasında iyi çıkış yapanlar var ama bir laf ediyorlar ve beni şaşırtıyorlar. Mesela Murat Boz... İyi bir çıkış yaptı, başarılı ama geçenlerde "Tüm popçular pigme" diye bir açıklama yaptı, ona hiç yakıştıramadım!