kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Menopoz pijaması üretildi

Yeni Haber
Denizli'de yerleşik Funika Holding, kadınların menopoz dönemi sıkıntılarını hafifleten pijama üretti. Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde (DGC) düzenlediği basın toplantısında, firmaların orta ve uzun vadede ayakta kalmasının en önemli sebebinin benzer ürünlerden ayrışan fonksiyonel özelliklere sahip ürünleri üretebilmek olduğunu söyledi.

Firma bünyesinde yaklaşık 7 yıldır sürdürülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda, ''Funika icatları'' başlığında çok sayıda ürünleri bulunduğunu ifade eden Sözkezen, şunları kaydetti: ''En önemli ürünlerimizden biri de dünyanın insan vücudu en serin tutan kumaşıdır. Ürüne 'Püfür-Püfüre'' adını vermiştik. TÜBİTAK'ın desteklediği bu projenin ardından, kumaşı geliştirmeye devam ettik. Bu kumaşı ilave özellikler sağlayacak şekilde geliştirdik. Piyasada kumaşın fayda sağlayabileceği başka alanlar da var. Bunlardan bir tanesi de bayanların yaşamlarının yarısını teşkil eden menopoz dönemi. 40 yaşın üzerindeki her 4 kadından 3'ünde bu rahatsızlık var.

Bayanlar geceleri ateş basma ve terleme nöbetleri geçiriyorlar. Kendi eşimden yola çıkarak, buna bir çare bulmak istedik. Serin tutan kumaşımıza ilave özellikler kazandırarak, onun kuzeni diyebileceğimiz bir kumaş ortaya çıktı.''

Kumaşın menopoz dönemindeki kadınların özellikle geceleri yaşadıkları terleme ve ateş basma sıkıntılarını hafifletecek özelliği bulunduğunu ifade eden Sözkesen, ''Menopoza çare bulmuyoruz. Onun etkilerini hafifletiyoruz. Bayanların enerjik ve zinde kalmasını, teri hissetmemelerini, vücudun soğuma ihtiyacını azaltmayı sağlıyor, sabaha kadar defalarca gecelik değiştirme ihtiyaçlarını ortadan kaldırıyoruz'' dedi.

Sözkesen, tüm yıl boyunca giyilebilecek ürünün deneme amaçlı olarak Denizli ve İzmir'de bulunan mağazalarında satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.