kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
IMF Başkanı Strauss- Kahn, IMF reformlarında önceliği kotaların aralarında Türkiye'nin de olduğu yükselen piyasalar lehine düzenlenmesine verdiğini söyledi.

IMF Başkanı Kahn: Kriz telefonla 'Geliyorum' demez

En iyi dünyayı, IMF'ye ihtiyacın olmadığı dünya olarak tanımlayan IMF'nin yeni başkanı Strauss-Kahn, "Özellikle döviz krizi, 'Geliyorum' diye telefon etmez" dedi..
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, en iyi dünyanın "IMF'ye ihtiyacın bulunmadığı bir dünya" olacağını bildirdi. Krizlerin "Geliyorum" diye telefon etmeyeceğini kaydeden yeni başkan, "Belki de dünya, genel olarak Fon'un bu 'küresel kamu malı'nı yani mali istikrarı temin etmesine ihtiyaç duyuyor. Başarırsak krizi olmayan bir dünya ortaya çıkar" dedi. Fransa'nın eski sosyalist Maliye Bakanı, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn Washington'da düzenlenen tanışma kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Kurum üst düzey yöneticilerinin de katıldığı kahvaltıda, IMF'ye bütçe ve ülke kotalarının düşük gelirli ülkeler lehine yeniden düzenlenmesi gibi reform çalışmaları için 2008 Bahar Toplantıları'na kadar süre tanındığını belirten Strauss-Kahn, bu sürenin "çok uzun" sayılamayacağını bildirdi.

KİMSE 'NE OLUR' BİLMİYOR
Ülkeler için "IMF'ye ihtiyaçları yok" denilemeyeceğini, ülkelerin IMF'ye "şimdilik" ihtiyaçları olmadığının söylenebileceğini kaydeden Strauss-Kahn, "Bir, iki ya da üç yıl içinde neler olabileceğini kim bilebilir. Bildiğimiz gibi bir mali kriz, özellikle de döviz krizi telefon mesajıyla 'altı ay içinde krize giriyoruz' şeklinde gelmez. Yani kimse ne olacağını bilmiyor" dedi. Strauss-Kahn gazetecilere, "Gazetelerde IMF'yle ilgili yazdıklarınızı okudum ve IMF'yle ilgili benden fazlasını bildiğinizi gördüm belki benim size soru sormam daha iyi olur" diye espri yaptı.