kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

180 sinemayı 'cinler' basacak

Türk sinemasında daha önce işlenmemiş bir konu olan cinleri ilk kez beyazperdeye taşıyan "Musallat," 180 salonda gösterime girecek..
Yönetmenliğini Alper Mestçi'nin üstlendiği, "Türkiye'nin ses getirecek ilk korku filmi" sloganıyla lanse edilen "Musallat," 16 Kasım'da 180 salonda birden vizyona girecek. Başrollerini Burat Özçivit, Biğkem Karavus ve Kurtuluş Şakirağaoğlu'nun paylaştığı film, aynı gün Avrupa ülkelerinde de izleyiciyle buluşacak. "Musallat," Hacı Burhan Kasavi bir kişinin başından geçen gerçek olaylardan esinlenilerek senaryolaştırıldığı iddia ediliyor.

HOLLYWOOD EFEKTLERİ
Filmde, Türk sinemasında bugüne kadar hiç denenmemiş görsel efektler, makyaj-kostüm ve teknik donanımlar var. "Musallat"ta kullanılan aksesuvar, maket ve oyuncu makyajlarını Hollywood'dan özel olarak getirtilen Ben Nye gerçekleştirdi. Görsel efektleri ise aynı zamanda filmin yardımcı yönetmeni olan Cem Gül hazırladı. Çekimleri, Almanya-Berlin ve İstanbul'un çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen film, birbirini seven iki gencin öyküsünden yola çıkıyor. Aynı köyde doğan ve birbirini seven Suat (Burak Özçivit) ve Nurcan (Biğkem Karavus) adlı gençlere musallat olan bir varlık, çevresinde açıklanması imkânsız olaylara neden olur.

Haberin fotoğrafları