kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TATİL ACILI BİTTİ 2004'te yüzlerce kişinin yaşamını kaybettiği Phuket Adası'na giden Yetkin çifti, dönmeden son kez denize girmek istedi. Ancak dev dalgalar genç adamı sürükledi ve ölümüne neden oldu.

Son kez yüzdü ve boğuldu...

Neşe DIŞKAYA SABAH
Phuket'e ikinci balayına giden Hande Yetkin ve eşi dev dalgaların altında kaldı. Kendisi kurtuldu eşi öldü. Yetkin, "2004'te tsunaminin olduğu yermiş kimse uyarmadı" dedi..
Asgold firmasının eski Ege Bölge Müdürü ve İzmir Kemeraltı'ndaki Yetkin Kuyumculuk'un sahibi 41 yaşındaki Mesut Yetkin ve 36 yaşındaki eşi Hande Yetkin, çocukları Ceren ve Mert'i yakınlarına bırakarak, 20 Ekim'de Tayland'a tatile gitti. Çift, 29 Ekim'de Phuket Adası'ndaki Karon Plajı'na yüzmeye gitti. Bir süre yüzen çift, gel-git nedeniyle çıkan dalgalara kapıldı. Genç kadın son anda plajdakilerin yardımıyla kıyıya çıkarken, yaklaşık yarım saat sonra kurtarma ekipleri sörf tahtalarıyla Mesut Yetkin'e ulaştıklarında iş işten geçmişti. Türkiye'ye getirilen Yetkin'in cenazesi önceki gün İzmir'de toprağa verildi. Hande Yetkin, Türkiye'ye dönmeden önce son kez denize girmek istediklerini söyleyerek, "Salı günü döneceğimiz için pazartesi saat 17.00 sıralarında son kez denize girmek için Karon Plajı'na gittik. Bu saatlerde gel-git olayları oluyormuş. Deniz bir anda çekildi. Biz de biraz daha ileriye gittik. Ardından da dev dalgalar gelmeye başladı. Ben yüzmeye başladım. Ama eşim dalgalara kapıldı" dedi.

İNGİLİZ DE BOĞULDU
Yetkin yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sahildekiler beni kurtardı. Kıyıya çıktıktan sonra eşimi kurtarmaları için bağırdım. Ama eşime ulaştıklarında öldüğü belirlendi." Aynı gün aynı yerde bir de İngiliz turistin boğulduğunu, olaydan sonra bu bölgede 2004'teki tsunamide yüzlerce insanın öldüğünü öğrendiğini anlatan acılı eş, "Bizim gelgit olayından haberimiz yoktu. Sahilde herhangi bir uyarı levhası da yoktu. Eşim, ihmal kurbanı oldu. Kurtarma ekipleri çok geç kaldığı için öldü. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bana hep 'Tayland ve Phuket Adası yaşanıp ölünecek cennet gibi bir yer'' derdi. Sanki burada öleceği içine doğmuş. Hâlâ olayın şokundayım" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları